 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                5min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                5min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     10 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
PASTA Z WĘDLINY
- 30 g cebuli, przekrojonej na pół
- 200 g wędliny, np. kiełbasy,szynki pokrojonej na kawałki
- 2 jajka, na twardo obrane, pokrojone w ćwiartki
- 40-50 g majonezu
- 1 łyżeczek musztardy
- sól,pieprz, do samku
- 1-2 czubatych łyżeczek Szczypiorku, posiekanego
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do  "Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę, wędlinę, jajka, majonez, musztardę, sól i pieprz, zmiksować 30s/obr.8. Składniki zgranąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego 25-30 s/ obr5. "Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę, wędlinę, jajka, majonez, musztardę, sól i pieprz, zmiksować 30s/obr.8. Składniki zgranąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego 25-30 s/ obr5.
 Dodać szczypiorek, wymieszac 5-8 s / "Obroty wsteczne"  / obr.3 "Obroty wsteczne"  / obr.3
 Podawać jako dodatek do pieczywa.
 Smacznego!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Sprawdzone, jest ok. Warto dodać troszkę mielonej papryki słodkiej jest troszę bardzoej pikantna. Ja zrobiłem z resztki baleronu 
            
fajny przepis
Wyszła pyszna 
            
Fajna pasta
sprawawdziłam. bardzo dobre!!!