![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/z2nsljku-7b22e-049328-cfcd2-uz2vd28p/e02a6159-c92a-43a5-bc16-f5bd201a2ce8/main/pasta-srodziemnomorska.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/z2nsljku-7b22e-049328-cfcd2-uz2vd28p/fa950e2a-1550-4c46-86c8-48e11767ce2c/main/pasta-srodziemnomorska.jpg)
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
1
słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 12/01/14
zmieniono dnia: 29/04/15
Składniki
2 ząbki czosnku
- sól,pieprz do smaku
- 2 ząbki czosnku
- 10 małe kawałki suszonych pomidorów w oleju
- 5 gałązek bazylii świeżej
- 1 kostek białego sera połamanego na kawałki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Na wirujące noże wrzucić czosnek,bazylię,oraz suszone pomidory. Zgarnąc kopystką na dno naczynia. Założyć motylek. Do naczynia włożyć rozkruszony biały ser,sól i pieprz. Ucierać obr4/1minutę.
Jesli masa jest zbyt gęsta można dolać odrobinę wody lub jogurtu naturalnego. Smacznego
Pasta
Porady
Polecam do pieczywa. Idealnie smakuje zamiast wędlin☺
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Mało dokładny przepis ale pasta wyszła pyszna
Pasta pyszna w smaku- bardzo często ją robię. ale przepis mogły być wśród dokładniejszy
ser może być chudy, bardziej dietetyczny
a wielkość kostki w zasadzie bardziej zależy czy chcesz wersję łagoniejszą czy ostrzejszą.
ser może być chudy, bardziej dietetyczny
a wielkość kostki w zasadzie bardziej zależy czy chcesz wersję łagoniejszą czy ostrzejszą.
Chcę zrobić ten przepis ale nie wiem dokładnie jaka ma być ta kostka sera 250 g czy więcej i jaki ser najlepiej użyć tłusty czy chudy ?
![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Are you sure to delete this comment ?