Tu jesteś:
4
Składniki
3 słoik/słoiki/słoików
Papryka w ketchupie (sos słodko-kwaśny)
- 1000 gramy papryki, mieszane
- 350 gramy cebuli
- 350 gramy Ketchupu
- 95 gramy octu
- 80 gramy cukru
- 80 gramy oleju
- 1 płaskie łyżeczki do herbaty soli
-
6
1h 5min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
- 1. 500g papryki pokrojonej na kawałki wkładamy do naczynia i miksujemy 6s/obr.4,5 .Przekładamy do miski.Powtarzamy czynnośc z drugim 500g.
Nastepnie do naczynia wkładamy 350g cebuli pokrojonej w ćwiartki i miksujemy 5s/obr.5.Przekładamy do miski z papryka.
2. Przygotowujemy zalewę.
Do naczynia dajemy ketchup,ocet,cukier,olej i sól ustawiamy 3min/100st/obr.2
3. Do zalewy dodajemy paprykę z cebulą i gotujemy 20min/100st/obr.wsteczne 2
4.Przekładmy do słoików i pasteryzujemy 5min od momentu zagotowania.
Podawac samodzielnie ( mo zna wtedy zrobic większe kawałki papryki) lub jako sos słodko-kwaśny z kurczakiem
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Miarka MT
kup teraz
11
Porady
Z podanego przepisu wychodza 3 słoiki 500ml.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzEwa Brawo
Ewa Brawo