Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 5min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     3 
                                     słoik/słoiki/słoików 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Papryka w ketchupie (sos słodko-kwaśny)
- 1000 gramy papryki, mieszane
 - 350 gramy cebuli
 - 350 gramy Ketchupu
 - 95 gramy octu
 - 80 gramy cukru
 - 80 gramy oleju
 - 1 płaskie łyżeczki do herbaty soli
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. 500g papryki pokrojonej na kawałki wkładamy do naczynia i miksujemy 6s/obr.4,5 .Przekładamy do miski.Powtarzamy czynnośc z drugim 500g.
Nastepnie do naczynia wkładamy 350g cebuli pokrojonej w ćwiartki i miksujemy 5s/obr.5.Przekładamy do miski z papryka.
2. Przygotowujemy zalewę.
Do naczynia dajemy ketchup,ocet,cukier,olej i sól ustawiamy 3min/100st/obr.2
3. Do zalewy dodajemy paprykę z cebulą i gotujemy 20min/100st/obr.wsteczne 2
4.Przekładmy do słoików i pasteryzujemy 5min od momentu zagotowania.
Podawac samodzielnie ( mo zna wtedy zrobic większe kawałki papryki) lub jako sos słodko-kwaśny z kurczakiem 
Porady
Z podanego przepisu wychodza 3 słoiki 500ml.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Ewa Brawo