3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ostra pasta chilli


Wydrukuj:
4

Składniki

8 słoik/słoiki/słoików

ostra pasta chilli

  • 1000 g chilli, odciąć łodyżkę
  • 4 pomidory, dojrzałe, małe
  • 2 gałązki seler nać zielona
  • 5 ząbki czosnku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 30 g octu
  • 50 g oliwy z oliwek/oleju
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Połowę papryki chilli umieścić w Blokada naczynia miksującego 30s/obr. 10

    2. Dodać resztę papryki chilli, pomidory (ze skórką), nać selera, czosnek. Zemleć 30 s/obr. 10

    2. Zgarnać kopystką i powtórzyć jeśli masa nie jest jednolita.

    3. Dodać resztę składników. Wymieszać 30 s/ obr. 5.

    4. Gotować 10 min/ 100 st.C/ obr 1,5
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ilość pomidorów zależy od konsystencji masy jaka nas interesuje.

Pasta jest bardzo ostra! Jeśli chcemy bardziej łagodną można usunąć nasiona.

Z tej ilości składników wychodzi ok. 8 małych słoiczków


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz