3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ostra pasta chilli


Wydrukuj:
4

Składniki

8 słoik/słoiki/słoików

ostra pasta chilli

  • 1000 g chilli, odciąć łodyżkę
  • 4 pomidory, dojrzałe, małe
  • 2 gałązki seler nać zielona
  • 5 ząbki czosnku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 30 g octu
  • 50 g oliwy z oliwek/oleju
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. 1. Połowę papryki chilli umieścić w Closed lid 30s/obr. 10

    2. Dodać resztę papryki chilli, pomidory (ze skórką), nać selera, czosnek. Zemleć 30 s/obr. 10

    2. Zgarnać kopystką i powtórzyć jeśli masa nie jest jednolita.

    3. Dodać resztę składników. Wymieszać 30 s/ obr. 5.

    4. Gotować 10 min/ 100 st.C/ obr 1,5
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Ilość pomidorów zależy od konsystencji masy jaka nas interesuje.

Pasta jest bardzo ostra! Jeśli chcemy bardziej łagodną można usunąć nasiona.

Z tej ilości składników wychodzi ok. 8 małych słoiczków


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz