3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Masło idealne na grilla


Wydrukuj:
4

Składniki

50 porcja/porcje/porcji

SKŁADNIKI

  • 1/2 ząbka czosnku
  • 1/2 pęczka Szczypiorku
  • 500 g śmietany min. 30%, o temperaturze pokojowej
  • 1/2 pęczka pietruszki, tylko listki
5

Przygotowanie

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  1. Counter-clockwise operationCounter-clockwise operationNo counter-clockwise operation1. Do naczynia miksującego włożyć czosnek, pietruszkę, szczypiorek i rozdrobnić 2s/obr.8. Zgarnąć wszystko kopystką na dno naczynia.

    2. Założyć motylek. Dodac śmietanę, ubijać ok. 2 min/obr.4, sprawdzić konsystencję, ewentualnie ubijać dalej.

    3. Zawartość naczynia miksującego przelać do koszyczka, odcedzić maślankę. Masło należy przepłukać pod zimną wodą i kopystką uformować osełkę, dokładnie odciskając płyn.

    4. Schłodzić w lodówce.

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Najlepiej kupić śmietanę o krótkim terminie przydatności do spożycia. Nie używać śmietany homogenizowanej!

Wariant:

Można użyć innych ziół


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy