3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem truskawkowo-bananowy


Wydrukuj:
4

Składniki

5 słoik/słoiki/słoików

na dżem

  • 350 g cukru
  • 1 opakowanie żel-fixu 3:1
  • 30 g soku z cytryny
  • 700 g truskawek, umytych bez szypułek
  • 300 g banana, dojrzały, pokrojony na kawałki
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Dżemu truskawkowo-bananowego
  1. Do naczynia miksującego włożyć owoce i sok z cytryny, zmiksować 10s/obr.6.

  2. Dodać cukier i mieszankę żelującą i ponownie zmiksować 5 s./obr. 6.

  3. Ustawić parametry gotowania 15 min/100*C/obr.3. Gotować z nałożoną miarką.

  4. Przelać do wyparzonych słoiczków, zakręcić i odwrócić na 15 min do góry dnem.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Z tej porcji wychodzi ok. 5 słoiczków o pojemnośi 250 ml.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Jestem w trakcie produkcji demiku i nie mog si...

    Zgłoszony przez jolla5 na czerwca 20, 2017 at 18:26.

    Jestem w trakcie produkcji dżemiku i nie mogę się doczekać efektu końcowego tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dżem ma idealną konsystencję

    Zgłoszony przez MartkaJ na lipca 5, 2016 at 22:20.

    Dżem ma idealną konsystencję i niepowtarzalny smaktmrc_emoticons.) Połączenie truskawek i banana przywoła w zimie wspomnienie lata  tmrc_emoticons.)

    [[wysiwyg_imageupload:2676:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się, ze mój przepis

    Zgłoszony przez Meg na czerwca 27, 2015 at 13:06.

    Cieszę się, ze mój przepis stał się inspiracją do kolejnegotmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mmmmmm spróbuje ciekawy

    Zgłoszony przez myszolek na września 29, 2014 at 08:07.

    mmmmmm spróbuje ciekawy zestaw tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Podzielam zdanie z goframi

    Zgłoszony przez Ala i ja na sierpnia 27, 2014 at 07:13.

    Podzielam zdanie z goframi smakuje rewelacyjnie. Teraz wedlug tego przepisu zrobilam dzem jablkowy. Jest rownie dardzo dobry.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super, cieszę się :)

    Zgłoszony przez Meg na lipca 31, 2014 at 22:24.

    Super, cieszę się tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dżem ma rewelacyjny smak 

    Zgłoszony przez ACz na lipca 31, 2014 at 22:15.

    Dżem ma rewelacyjny smak  Big Smile Wszystkim bardzo smakował  tmrc_emoticons.8)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo się cieszę, że

    Zgłoszony przez Meg na lipca 21, 2014 at 10:02.

    Bardzo się cieszę, że posmakowal. 

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka!!! Moja córka

    Zgłoszony przez Sissi000111 na lipca 21, 2014 at 09:51.

    Pychotka!!! Moja córka zachwycona wcina go aż miło!!! Toszkę go zrobiłam ale mam wrażenie że zimy niedoczeka tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To prawda, czasem się

    Zgłoszony przez Meg na czerwca 28, 2014 at 13:14.

    To prawda, czasem się delikatnie przypala, nie wiem od czego to zależy, czy nie od tego jak soczyste są truskawki. Czasem kilka wsadów robiłam jeden za drugim i nic się nie przypaliło, a czasem od razu po pierwszym lekko przywarło. Ale problemów z umyciem nie było żadnychtmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepyszny  fajna

    Zgłoszony przez mag_dro na czerwca 28, 2014 at 13:10.

    przepyszny  tmrc_emoticons.) fajna konsystecja, w samku delikatny tmrc_emoticons.)tylko problem z przypalonym dzbankiem Closed lid  tmrc_emoticons.~

    młoda mama, początkująca kucharka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się, że przypadł do

    Zgłoszony przez Meg na czerwca 23, 2014 at 15:42.

    Cieszę się, że przypadł do gustu.

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny !

    Zgłoszony przez DotkaEłk na czerwca 23, 2014 at 13:54.

    Pyszny ! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Każdy ma swoją metodę:)

    Zgłoszony przez Meg na czerwca 22, 2014 at 23:04.

    Każdy ma swoją metodętmrc_emoticons.) Polecam dżemik, bo smak ma niepowtarzalnytmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak się zagotuje to wystarczy

    Zgłoszony przez Beata Groszek na czerwca 22, 2014 at 22:49.

    Jak się zagotuje to wystarczy zmniejszyć temp. na 90 st. i spokojnie dalej się gotuje tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dżemik lepiej pilnować, bo

    Zgłoszony przez Meg na czerwca 11, 2014 at 17:41.

    Dżemik lepiej pilnować, bo może kipić. Ja, jeśli kipi, przerywam na chwilkę gotowanie, potem zwiększam obroty na 4 i to pomaga.

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka.

    Zgłoszony przez gabi49 na czerwca 3, 2014 at 09:18.

    Pychotka. Big Smile

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja dodaję go do pancakes,

    Zgłoszony przez Meg na czerwca 2, 2014 at 21:28.

    Ja dodaję go do pancakes, które podaję też z bitą śmietaną i właśnie z dżemem truskawkowo-bananowym.

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pychota zwłaszcza na gofry

    Zgłoszony przez martynka82 na czerwca 2, 2014 at 19:48.

    pychota zwłaszcza na gofry tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze