3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chutney z ananasem


Wydrukuj:
4

Składniki

3 słoik/słoiki/słoików

  • 100 gramów cebuli
  • 60 gramów rodzynek
  • 130 gramów cukru, najlepiej trzcinowy
  • 100 gramów ocet, jabłkowy lub winny
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczki pieprzu, mielony czarny
  • 1 łyżeczki kurkumy
  • 20 gramów wody
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 goździków
  • 10 gramów imbiru, obranego
  • 1/2 papryki chilli
  • 1 pomarańcza, wycisnąć sok
  • 2 gruszki, lub 300 g
  • 2 jabłka kwaśne, lub 250 g
  • 400 gramów Ananas, obranego ananasa
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1. Do TM włożyć czosnek, imbir i pokrojoną w ćwiartki cebulę. rozdrobnić 5s/obr.8. Przełożyć do miseczki.

    2. Do TM wsypać cukier i wlać wodę, gotować 5min/100C/obr.1

    3. Pokroić w cienkie paseczki papryczkę chili

    3. Dodać pokrojone w kostkę owoce, sok z pomarańczy, posiekane warzywa, pozostałe przyprawy, rodzynki oraz ocet, gotować 45min/100C/obr2, stawiając na pokrywkę koszyczek.

    4. Przelać do sparzonych wrzątkiem słoików i natychmiast zakręcić. Obrócić dnem do góry i zostawić na min 10min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

W pkt 3 można pod koniec gotowania można zmiksować zawartość TM ustawiając 30s/obr. 5 lub 6.

Dodatkowo można dodać trzy, cztery łyżeczki żelfiksu (1:3), wtedy masa staję się galaretowata tmrc_emoticons.-)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy