3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant PIZZERINKI :)


Wydrukuj:
4

Składniki

16 porcja/porcje/porcji

CIASTO

  • 1 szczypty cukru
  • 220 g letnia woda
  • 30 g oleju
  • 1 łyżeczki soli
  • 30 g drożdży świeżych
  • 400 g mąka pszenna

SOS

  • 2 płaskiej łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki Ketchupu
  • 1 łyżeczek bazylia suszona
  • 1 łyżeczek suszonego oregano
  • 1 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczki papryka slodka

FARSZ

  • 300 g pieczarek
  • 20 g sera zoltego startego
  • 30 g masło
  • 1 cebula pokrojona w pióra
  • 1 płaskiej łyżeczki sól i pieprz, do smaku
  • 6
    45min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Farsz
  1. Cebulę włożyć do Blokada naczynia miksującego  i kroimy czas 15s/obr.4. Pieczarki obieramy, myjemy i również kroimy czas 8s/obr.3-4. Dodajemy masło i podsmażamy czas 13 min/obr.1/temp.100. Dodajemy sól i pieprz.

    SOS: Wymieszać wszystkie składniki

  2. CIASTO:

    Wszystkie składniki włożyć do Blokada naczynia miksującegoi wyrabiamy ciasto czas 3 min/temp. 40 stopni/poz. Ciasto. Następnie rozwałkować, posmarować całą powierzchnie sosem oraz wyłożyć farsz.Ciasto zwinąć w rulon i pokroinć na plastry grubości ok. 2cm. Przełożyć na blaszkę,wyłożoną papierem do pieczenia i zostawić do wyrośnięcia przez ok 15 minuT. Piec w rozgrzanym piekarniku,30min, 180 stopni

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jeśli ciasto z farszem (krążki) rozpadają się- formować ręcznie na blaszce tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz