3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Paszteciki


Wydrukuj:
4

Składniki

30 kawałek/kawałki/kawałków

Farsz:

  • pieprz, (do smaku)
  • sól, (do smaku)
  • trochę śmietany
  • 1000 gramów pieczarek
  • 3 cebule średnie
  • czosnek, (opcjonalnie)

Ciasto:

  • 2 łyżeczki cukru
  • szczypta soli
  • 250 gramów margaryny
  • 200 gramów śmietany 18%, (gęstej)
  • 30 gramów drożdży
  • 500 gramów mąki pszennej
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. FARSZ:

    Pieczarki i celubę można rozdrobić w thermomoxie, ale ja osobiście wolę jak są pokrojone w kosteczkę.

    Pokrojone pieczarki, cebulę i czosnek wrzucam na patelnię i podsmażam. Dodaję pieprzu i soli ( w zależności od indywidualnych preferencji). Gdy cebula i pieczarki są już podsmażone podlewam je śmietaną- płynną. Dalej trzymam je na małym ogniu co jakiś czas mieszając, Czekam, aż śmietana odparuje.

  2. Ciasto:

    Do Closed lid wkładam drożdże, śmietanę i cukier. Ustawiam 2.30min/37C/obr.1. Dodaję pozostałe składniki:2.30 min/Dough mode.

    Ciasto wykładam z Closed lid do miski, przykrywam i zostawiam na ok. 1 godz. w ciepłym miejscu. Po tym czasie dziele je na mniejsze porcje i rozwałkowuję na kształt prostokąta. Na brzegu ciasta rozkładam część farszu i zawijam jak roladę ( w zalżności jak grube mają być paszteciki- ja kładę dużo farszu i zawijam na półtora raza). Kroimy na mniejsze kawałki. Czynność powtarzamy, aż skończy się farsz lub ciasto tmrc_emoticons.).

    Ciasto można zamrozić i zużyć poźniej.

    Pieczemy na złoty kolor

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Paszteciki są bardzo pyszne i uważam, że nie ma sensu robić ich na małych, bo i tak nikt nie skończy na jednym tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepraszam, że dopiero teraz

    Zgłoszony przez madado87 na marca 10, 2016 at 15:17.

    Przepraszam, że dopiero teraz ale trochę mnie tu nie było. 2.30 i interwał. Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepraszam, ale chętnie bym

    Zgłoszony przez KosmatyKucharz na stycznia 2, 2016 at 09:36.

    Przepraszam, ale chętnie bym zrobił te paszteciki. W zdaniu ,,Dodajemy wszystkie składnniki" nie ma czasu oraz ilosći obrotów lub interwału. Proszę o naprawienie błędu.

    Pozdrawiam

    KosmatyKucharz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze