Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Lagos
- 100 g mleka
- 200 g wody, Chłodna
- 40 g drożdże świeże
- 1 łyżki cukru
- 1 łyżeczki sól
- 10 g olej słonecznikowy
- 500 g mąki pszennej
-
6
2h 2min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Dodaj 100g mleka, 200g wody, 40g drożdży, cukier, sól i olej
- Ustaw temperaturę na 37°C i przez 3 minuty "Mieszanie" mieszaj na prędkości 2
- Dodaj mąkę i przez 2 minuty ugniataj "Ciasto"
- Niech ciasto urośnie przez godzinę
- Pokrój na plasterki i rozciągnij
- Wlej pół garnka oleju i rozgrzej
- Frytój rozciągnięte ciasto i podaj z sosem czosnkowym
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzChętnie wypróbuje
Chętnie wypróbuje