3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Krakersy z cebulą i makiem do wielkanocnego żuru.


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 300 g mak, i pszennej
  • 30 g maku
  • 1 jajko
  • 100 g cebuli
  • 40 g masła
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu, .
  • 6
    30min
    Czas całkowity 12min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. W naczyniu umieścić cebulę , rozdrobnić - 6 sek. poz.7. Dodać pozostałe składniki i wyrabiać 20 sek. poz.6.

    Ciasto rozwałkować  na posypanej mąką stolnicy.Wykrawać dowolne kształty ciaste-  kwadraty, trójkąty , itp. Wszystko zależy od inwencji autora.

    Krakersy mogą być ciekawym dodatkiem do Świątecznego żurku.

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Całe szczęscie, że w końcu

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na września 29, 2013 at 20:26.

    Całe szczęscie, że w końcu regularnie odwiedzam Przepisownię. Tyle tu inspiracji kulinarnych- aż chce się pichcić.

    Małgosiu jesteś DOBRA !

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • WOW  ale ciekawy przepis

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na marca 26, 2013 at 22:24.

    tmrc_emoticons.) WOW  tmrc_emoticons.) ale ciekawy przepis warto wypróbować tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.D Big Smile Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze