Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- 1 łyżeczka kminku
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli
- 25 goliwy lub oleju
- 20 g świeżych drożdży
- 180 gletniej wody
- 350 g mąki pszennej
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1.Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki,wyrobić 2 min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto"
2.Ciasto rozwałkować,kroić na paski,formować "kości".
3.Piec na złoty kolor w piekarniku w 180 st.C
-----SMACZNEGO-----
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo fajne, chrupkie, smaczne. Zrobiłam ciasto,...
Bardzo fajne, chrupkie, smaczne. Zrobiłam ciasto, a córka (8lat) już "bawiła się" sama.
Nie lubimy kminku, dodałam sezam.
Kości robią wrażenie na
Kości robią wrażenie na gościach, jest z nimi trochę zabawy, ale warto
Takie właśnie kości
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Super pomysł
Super pomysł
Wyglądają i smakują super
Wyglądają i smakują super (robiłam bez kminku). Przetestowane - troszkę za bardzo spiekłam, wyszły prawdziwe kości
Ale moje dziecko cały dzień żyło kośćmi.. Skojarzenia, że troszkę smakują jak słone paluszki.
Tak, pomysł rewelacja!!!
Tak, pomysł rewelacja!!!
www.thermoprzepisy.pl
www.vitasklep.pl
Gratuluję pomysłu
dana08