3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Babeczki Ziemniaczane


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

24 porcja/porcje/porcji

Farsz:

  • 200 g cebuli białej, około: dwie duże cebule
  • 150 g piersi z indyka, dwa małe sznycle pokrojone w kostke
  • 100 g kiełbasy surowej polskiej, pokrojona w kostke

Ciasto na Babeczki:

  • 1000 g obranych ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 150 g cebula pokrojona na ćwiartki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka soli himalajskiej
  • 1/4 łyżeczki swieżo mielonego pieprzu
  • 35 g mąki , może być orkiszowa
  • 25 g płatków owsianych
  • 1 jajko
  • 300 g boczku, wedzony w plastrach do wyłożenia foremek
5

Przygotowanie

    Babeczki ziemniaczane
  1.                                            FARSZ:

    Włoż cebule do naczynia miksującego 7sekund obroty7.

    Dołóż piersi z indyka,kiełbasę i masło.

    Dosyp pieprz i sól,ustaw Varoma10 min obroty soft.

    Przełóż farsz do miski.

                                        CIASTO NA BABECZKI:

     

    Do naczynia miksującego włóż wszystkie składniki na ciasto, z wyjątkiem BOCZKU. 1min obroty 5/6.

    Dołóż farsz i wszystko wymieszaj kopystką.

    Wyłóż foremki boczkiem,wymieszaną masę przełóż do foremek.

    Piecz w piekarniku bez termo obiegu 30 min 220 stopni.

                                   SMACZNEGO!!!!!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeżeli chcesz mieć kremową kąsystęcje , nie przekładaj farszu do miski i miksuj razem z ciastem.

Możesz nie robić babeczek tylko dużą foremke , wyjdzie jak kremowa zapiekanka.

Pamiętaj aby wyłożyć foremke / foremki boczkiem w plastrach.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłam wczoraj. Wyszła

    Zgłoszony przez DoRoTa.Kul na września 26, 2016 at 23:21.

    Zrobiłam wczoraj. Wyszła bardzo dobra babka. pozdrawiam 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam wczoraj babeczkę a

    Zgłoszony przez Giotta na lipca 19, 2016 at 09:35.

    Zrobiłam wczoraj babeczkę a własciwie babę w naczyniu żaroodpornym. Mięso i kiełbasę robiłam na wstecznych obrotach- 3,5. Dodałabym więcej soli - ale spokojnie można dosolić na talerzu. Piekłam zapiekankę w termoobiegu w 200 stopniach - 45 minut.

    Wyszła pyszna! Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajny przepis polecam  

    Zgłoszony przez Marzena_7777 na marca 24, 2016 at 18:36.

    Fajny przepis polecam Cooking 7

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A może to masło w farszu

    Zgłoszony przez edytka_33 na marca 22, 2016 at 11:21.

    A może to masło w farszu wcale nie jest potrzebne, skoro go nie ma w składnikach a tylko w opisie wystepuje?

    Można o jakąś odpowiedź prosić?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zapomniałaś chyba napisać ile

    Zgłoszony przez edytka_33 na marca 21, 2016 at 08:30.

    Zapomniałaś chyba napisać ile tego masła do farszu?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze