Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Spód
- 2 łyżki płatków owsianych, okopiaste
- 2 łyżki wiórków kokosowych, okopiaste
- 2 łyżki ziaren sezamu, okopiaste
- 25 g margaryny
- 10 g ksylitolu
Masa twarogowa
- 250 g chudego twarogu
- 25 g ksylitolu
-
6
30min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do
"Blokada naczynia miksującego" wrzucamy wszystkie składniki, miksujemy 15s/obr 6. Zgarniamy kopystką brzegi naczynia i miksujemy jeszcze 5s/obr 6. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek, i ugniatamy na dnie.
- Do
"Blokada naczynia miksującego" wrzucamy ser i ksylitol. Miksujemy 15s/obr 6. Zgarniamy kopystką brzegi naczynia i miksujemy jeszcze 5s/obr 6. Masę wykładamy na przygotowany spód.
- Foremki z ciastem wkładamy do zimnego piekarnika. Ustawiamy 175°, pieczemy 25 min na funkcji góra-dół.
Ciasto
Masa serowa
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Foremki można wyłożyć papierowymi papilotkami.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz