3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zdrowe serniczki (dla cukrzyków)


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Spód

  • 2 łyżki płatków owsianych, okopiaste
  • 2 łyżki wiórków kokosowych, okopiaste
  • 2 łyżki ziaren sezamu, okopiaste
  • 25 g margaryny
  • 10 g ksylitolu

Masa twarogowa

  • 250 g chudego twarogu
  • 25 g ksylitolu
  • 6
    30min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Do Blokada naczynia miksującego wrzucamy wszystkie składniki, miksujemy 15s/obr 6. Zgarniamy kopystką brzegi naczynia i miksujemy jeszcze 5s/obr 6. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek, i ugniatamy na dnie.
  2. Masa serowa
  3. Do Blokada naczynia miksującego wrzucamy ser i ksylitol. Miksujemy 15s/obr 6. Zgarniamy kopystką brzegi naczynia i miksujemy jeszcze 5s/obr 6. Masę wykładamy na przygotowany spód.
  4. Foremki z ciastem wkładamy do zimnego piekarnika. Ustawiamy 175°, pieczemy 25 min na funkcji góra-dół.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Foremki można wyłożyć papierowymi papilotkami.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy