3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wiewiórka :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 4 średnie, winne jabłka
  • 200 g orzechów włoskich
  • 4 jajka
  • 350 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 240 g cukru
  • 110 g oleju z pestek winogron, lub innego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • cukier puder do posypania
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, orzechy posiekać, czekoladę posiekać i odłożyć.

    Do naczynia włozyć jajka i cukier i zmiksować czas 30 sek, obr.4. Nastepnie dodać mąkę, proszek, sodę, cynamon, olej i zmiksować czas 45 sek, obr.3.

    Ciasto wylać do miski, włozyć jabłka, czekoladę i orzechy i wymieszać kopystką. Formę natluścić i wysypać bułką tartą, ciasto wylać do formy i piec w temperaturze 180 stopni przez czas 50-60 minut do zarumienienia.

    Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Na jaką blaszkę jest przepis? Jedna keksówka 30...

    Zgłoszony przez kana221 na stycznia 24, 2020 at 18:19.

    Na jaką blaszkę jest przepis? Jedna keksówka 30 cm będzie ok?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Podzielam opinie - świetne ciasto....

    Zgłoszony przez Elka44 na stycznia 17, 2020 at 17:55.

    Podzielam opinie - świetne ciasto.
    Trochę się wystraszyłam jak zobaczyłam, że ciasto takie gęste. Jednak po wyjęciu z piekarnika nastała... Wink przyjemność pałaszowania. Następnym razem czekoladę mniej posiekam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepyszne znika migiem zawsze piekę dwa

    Zgłoszony przez asiorka na lutego 1, 2019 at 16:27.

    przepyszne znika migiem zawsze piekę dwa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie ma weekendu bez wiewiórki. Przepyszne ,...

    Zgłoszony przez karfil1976 na listopada 26, 2016 at 21:39.

    Nie ma weekendu bez wiewiórki. Przepyszne , szybkie , łatwe ciasto , którego chce się więcej i więcej .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jutro znow zagosci na stole

    Zgłoszony przez Leonek2013 na listopada 18, 2016 at 20:49.

    Jutro znow zagosci na stole SmileCooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uwielbiam,czesto robie

    Zgłoszony przez Leonek2013 na listopada 4, 2016 at 20:42.

    Uwielbiam,czesto robieSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajne i pyszne ciasto, na szybko do...

    Zgłoszony przez kamalos na października 20, 2016 at 10:42.

    Bardzo fajne i pyszne ciasto, na szybko do zrobienia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawa nazwa i ciekawy smak

    Zgłoszony przez ZAKRĘCONAPOZYTYWNIE na sierpnia 10, 2016 at 16:43.

    Ciekawa nazwa i ciekawy smak tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Można orzechy posiekać w TM,

    Zgłoszony przez magi1 na maja 23, 2012 at 08:02.

    Można orzechy posiekać w TM, ale nie za długo i na niskich obrotach - zaletą ciasta są zdecydowanie wyczuwalne kawałki orzechów, czekoladę też można troszku zmielić, jak kto woli tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jestem zawsze do dyspozycji i

    Zgłoszony przez magi1 na maja 22, 2012 at 21:16.

    Jestem zawsze do dyspozycji i służę pomocą tmrc_emoticons.-)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Podsunelas mi pomysl na

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 22, 2012 at 21:09.

    Podsunelas mi pomysl na jutrotmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A czy orzechy można posiekać

    Zgłoszony przez Monika Wójcik na maja 22, 2012 at 07:59.

    A czy orzechy można posiekać w Thermomixie? czy raczej ręcznie?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze