3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wiewiórka :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 4 średnie, winne jabłka
  • 200 g orzechów włoskich
  • 4 jajka
  • 350 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 240 g cukru
  • 110 g oleju z pestek winogron, lub innego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • cukier puder do posypania
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, orzechy posiekać, czekoladę posiekać i odłożyć.

    Do naczynia włozyć jajka i cukier i zmiksować czas 30 sek, obr.4. Nastepnie dodać mąkę, proszek, sodę, cynamon, olej i zmiksować czas 45 sek, obr.3.

    Ciasto wylać do miski, włozyć jabłka, czekoladę i orzechy i wymieszać kopystką. Formę natluścić i wysypać bułką tartą, ciasto wylać do formy i piec w temperaturze 180 stopni przez czas 50-60 minut do zarumienienia.

    Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz