3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wegańskie batony


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Wegańskie batony

  • 150 gramów daktyli
  • 3 czubate łyżki Mąka koksowa
  • 3 czubate łyżki kakao
  • 2 czubate łyżki zmielonych migdałów, Opcjonalnie
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Daktyle zalewamy wrzątkiem I odstawiamy na 20 minut. Następnie daktyle wkładamy do naczynia miksującego czas to 10s/ obr 5. Należy obserwować i miksować około 3 razy zgarniając masę ze ścianek naczynia. Gdy masa będzie gładka dodajemy mąkę i resztę składników. Miksujemy ponownie 15s/5-6 obr. do uzyskania galskiej masy. Następnie wkladamy do lodówki na 1-2h aż masa zgęstnieje. Po tym czasie formujemy batoniki na papierze do pieczenia ( wychodzą 2 duże ) a następnie zostawiamy w lodówce najlepiej na całą noc. Są pyszne i słodkie. Polecam !
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz