3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant WAFLE


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

opakowanie wafli (5 szt.)

nadzienie

  • 1 masło (pokrojona)
  • 1 szklanka cukru zw.
  • 1/2 mleka
  • 2 łyżki kakao
  • 200 g mleka w proszku
  • 1 butelki Zapachu śmietankowego
  • 3 krople Wanili w płynie
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    nadzienie
  1. Do TM wkładamy pokrojone masło, cukier, mleko,i
    kakao, zapach śmietankowy i wanilię, miksujemy ok. 15 sek. obr.4-5. Następnie ustawiamy 100°C i ok.8 minut (czekamy aż się rozpuści masło i zagotuje). Otwieramy TM i wsypujemy mleko w proszku, miksujemy obr. 7-8 przez ok. 30 sek., powstała masa jest idealnie gładka, bez grudek, jednak bardzo gorąca, czekamy więc kilka minut i dopiero przekładamy wafle.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Witam czy można doprecyzować ile mleka użyć do...

    Zgłoszony przez annapreis na grudnia 27, 2022 at 12:52.

    Witam czy można doprecyzować ile mleka użyć do przepisu?
    Dziękuję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze