3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Marcinek


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

  • 2-3 opakowania krakersów

Masa

  • 400 g śmietana 18%, schłodzona
  • 80 g cukru pudru
  • sok z 1 cytryny
  • 16 g cukru waniliowego lub kilka kropel aromatu migdałowego
  • 800 g śmietana 36%, schłodzona
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    MARCINEK
  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. MASA

    W misie umieścić śmietanę kremówkę, kwaśną śmietanę i cukier. Ubić do powstania gęstego kremu. Pod sam koniec ubijania dodać sok z cytryny (lub migdałowy aromat) 4min, obr 3-4

  3. WYKONANIE

    krakersy umieścić w tortownicy (tak by nie było za dużo szczelin) i przekładac na przemian masą. Na koniec na wierzch i boki również rozprowadzić masę i obsypać pokruszonymi krakersami.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

  • do dekoracji boków i wierzchu tortu: okruszki biszkoptów, ciastek, zmielone migdały, wiórki kokosowe
  • kakao, kawa lub cappuccino do oprószenia


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz