Składniki
12 porcja/porcje/porcji
- 2-3 opakowania krakersów
Masa
- 400 g śmietana 18%, schłodzona
- 80 g cukru pudru
- sok z 1 cytryny
- 16 g cukru waniliowego lub kilka kropel aromatu migdałowego
- 800 g śmietana 36%, schłodzona
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
Przygotowanie
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
MASA
W misie umieścić śmietanę kremówkę, kwaśną śmietanę i cukier. Ubić do powstania gęstego kremu. Pod sam koniec ubijania dodać sok z cytryny (lub migdałowy aromat) 4min, obr 3-4
WYKONANIE
krakersy umieścić w tortownicy (tak by nie było za dużo szczelin) i przekładac na przemian masą. Na koniec na wierzch i boki również rozprowadzić masę i obsypać pokruszonymi krakersami.
MARCINEK
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
- do dekoracji boków i wierzchu tortu: okruszki biszkoptów, ciastek, zmielone migdały, wiórki kokosowe
- kakao, kawa lub cappuccino do oprószenia
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzAle bomba kaloryczna!
Ale bomba kaloryczna!
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Dziękuję za przepis,
Dziękuję za przepis, wypróbuję