Tu jesteś:
4
Składniki
12 kawałek/kawałki/kawałków
-
6
1h 30min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
5
Przygotowanie
- BISZKOPT:
📍5 dużych jajek🥚🥚🥚🥚🥚
📍250 gram cukru
📍250 g mąki
📍łyżeczka proszku do pieczenia
📍 cukier waniliowy (wykonany w Thermomixie)
⏩Jajka i cukier utrzeć za pomocą motylka ok 4 minut/obroty 4 (musi wyjść taki gęsty puch, można wydłużyć czas ubijania)
⏩Dodać 250 gram mąki i łyżeczkę proszku do pieczenia, wymieszać kilka sekund obroty 3.
⏩Pieczemy 30 minut. w temp.180 -200 stopni.
KREM:
📍500 gram mrożonych truskawek🍓🍓🍓
📍 2 galaretki truskawkowe
📍0,5 litra śmietany 30
📍 2 łyżki cukru pudru
⏩Ubić śmietanę za pomocą motylka🦋 (czas- trzeba obserwować, bo każda śmietana inaczej się ubija).Dodać 2 łyżki cukru pudru. Przełożyć do innego naczynia.
⏩Truskawki rozdrobnić na obrotach 4 kilka sekund.
⏩2 galaretki rozpuścić w 0,5 litra gorącej wody, wrzucić do nich rozdrobnione truskawki. Galaretka zacznie natychmiast tężeć. Poczekać aż będzie całkiem zimna❄️.
⏩Wymieszać z ubitą śmietaną w Thermomixie - 5 sekund, obroty 4.
⏩Biszkopt przekładamy masą.🍰🍰🍰
ZDOBIENIE:
📍 0,5 litra śmietany 30%
📍 2 łyżki cukru pudru
📍 łyżeczka żelatyny - rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody.
⏩Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Dodać rozpuszczoną i wystudzoną żelatynę i jeszcze chwilkę ubić.Posmarować boki i gorę tortu.
⏩Udekorować wg. uznania.
Tort truskawkowy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz