3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tort truskawkowy


Wydrukuj:
4

Składniki

12 kawałek/kawałki/kawałków

  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

    Tort truskawkowy
  1. BISZKOPT:
    📍5 dużych jajek🥚🥚🥚🥚🥚
    📍250 gram cukru
    📍250 g mąki
    📍łyżeczka proszku do pieczenia
    📍 cukier waniliowy (wykonany w Thermomixie)
    ⏩Jajka i cukier utrzeć za pomocą motylka ok 4 minut/obroty 4 (musi wyjść taki gęsty puch, można wydłużyć czas ubijania)
    ⏩Dodać 250 gram mąki i łyżeczkę proszku do pieczenia, wymieszać kilka sekund obroty 3.
    ⏩Pieczemy 30 minut. w temp.180 -200 stopni.


    KREM:
    📍500 gram mrożonych truskawek🍓🍓🍓
    📍 2 galaretki truskawkowe
    📍0,5 litra śmietany 30
    📍 2 łyżki cukru pudru
    ⏩Ubić śmietanę za pomocą motylka🦋 (czas- trzeba obserwować, bo każda śmietana inaczej się ubija).Dodać 2 łyżki cukru pudru. Przełożyć do innego naczynia.
    ⏩Truskawki rozdrobnić na obrotach 4 kilka sekund.
    ⏩2 galaretki rozpuścić w 0,5 litra gorącej wody, wrzucić do nich rozdrobnione truskawki. Galaretka zacznie natychmiast tężeć. Poczekać aż będzie całkiem zimna❄️.
    ⏩Wymieszać z ubitą śmietaną w Thermomixie - 5 sekund, obroty 4.
    ⏩Biszkopt przekładamy masą.🍰🍰🍰

    ZDOBIENIE:
    📍 0,5 litra śmietany 30%
    📍 2 łyżki cukru pudru
    📍 łyżeczka żelatyny - rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody.
    ⏩Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Dodać rozpuszczoną i wystudzoną żelatynę i jeszcze chwilkę ubić.Posmarować boki i gorę tortu.
    ⏩Udekorować wg. uznania.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy