3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tort na premierę TM5 w Lublinie


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Dodatkowo

  • orzechy wloskie
  • rodzynki

Poncz

  • spirytus
  • woda

Krem

  • 6 jajek
  • 180 g cukru
  • 2 gorzkie czekolady
  • 500 g Miekkiego masla
  • 25 g kakao

Biszkopt

  • 100 g cukru
  • 1 łyżeczek proszku do pieczenia
  • 10 g kakao
  • 120 g mąki pszennej
  • 4 jajka
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Złożenie tortu
  1. Biszkopty przekrajamy na pół uzyskując 4 blaty. Nasączamy każdy z dwóch stron. 2/3 kremu łączymy z posiekanymi orzechami i rodzynkami, przekładamy kremem z bakaliami nasączone blaty. Pozostałym kremem smarujemy boki tortu. Na wierzch dajemy polewę i dekorujemy brzegi kremem. Dekorujemy według uznania. 

  2. Biszkopt
  3. Jajka ubijamy z cukrem 6 min/37st/obr. 4 uywając motylka. Po zakończeniu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i kakao. wymieszać na obr 1, przełożyc do tortownicy 24 cm. Piec w temp. 175 st termoobieg.

     

    Do przygotowania tortu potrzebujemy dwóch biszkoptów.

  4. Krem
  5. Do naczynia miksującego wbijamy jajka, dodajemy cukier, ustawiamy 6 min/70 st/obr 4 uzywając motylka, a na wierzch nakładamy miarkę. Po zakończeniu dodajemy czekolady połamane na kostki, ustawiamy 2 min/70 st/obr 4. Dodajemy kakao, delikatnie mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia. Do zimnej masy jajecznej dodajemy masło, ucieramy zaczynając od obr 1 stopniowo zwiększając do 4 (motylka nie zdejmujemy przez cały czas). Jeśli masa się rozwarstwia zgarniamy kopystkoą ze ścianek i czynności powtarzamy (od mniejszych obrotów do większych-czynność ta wymaga pewnej wprawy, im bardziej wystudzona masa jajeczna i masło w odpowiedniej konsystencji tym mniej powtórzeń trzeba)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Tort na premierę TM5 zrobiony był w większej formie, jeśli chcemy zrobić większy tort musimy zwiększyć proporcje. Dodałam też zamiast polewy masę śmietanową żeby można było udekorować opłatkiem z nowym TM5 tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy