3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

tort ananasowo-bezowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

16 kawałek/kawałki/kawałków

krem ananasowo-bezowy

  • 1-2 wódki lub spirytusu
  • 1 cukier waniliowy
  • 250 g cukru
  • 5 jaj
  • 50 g płynnego karmelu
  • 1 ananasów w kawałkach
  • 200 g bezów

biszkopt

  • 150 g mąki pszennej
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 250 g mąki ziemniaczanej
  • 6 jaj
  • 250 g cukru
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Tort ananasowo-bezowy
  1.  Upiec biszkopt w/g  mojego przepisu na tort rumowo-karmelowy.Następnie przygotować krem,też w/g tego samego przepisu,z tą różnicą,że zamiast rumu dodać wódkę lub spitytus.Do kremu wrzucić odsączone z zalewy kawałki ananasa i pokruszone bezy. Tort pokroić w krążki, nasączyć ponczem.Przełożyć kremem.Złożyć.Wyszprycować i udekorować

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy