1 toffii

3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

toffii


Wydrukuj:
4

Składniki

10 osoba/osoby

3 3/4 szkl mąki wrocławskiej

1 1/2 margaryny

1 1/2 cukru

7 żółtek

3 łyżeczki mąki ziemniaczaniej

1/2 litra kremówki

2 op smietanki FIX

  • 6
    1h 55min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
  • 9
5

Przygotowanie

    TOFFII
  1. MARGARYNĘ UTRZEĆ Z CUKREM, DODAĆ PO 1 ŻÓŁTKU DOSYPAĆ MĄKE Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I ZKARTOFLANKĄ .CIASTO POZDZIELIĆ NA DWIE CZĘŚCI.UPIEC W DWUCH INNYCH BLACHACH.
    PIEC PRZEZ 45 MIN DO SUCHEGO PATYCZKA W STOPNIACH 170-180°C
    MOŻNA BEZ TERMOMIKSA TOBIĆ CIASTO!


    KREM

    1/2 LITRA KREMÓWKI-UBIĆ DODAĆ 2 OPOKOWANIA ŚMIETANKI FIX

    UKŁADAĆ CIASTO JEDNO BITA ŚMIETANA CIASTO KARMEL ORZECHY POSYPAĆ
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

smacznego!!!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy