Składniki
Ciasto
- 200 g ciasteczek digestive, lub innych herbatników
- 100 g roztopionego masła
Masę serową
- 500 g twarożku waniliowego, w wiaderku
- 50 g mąki pszennej
- 50 g cukru pudru
- 50 g śmietany
- 2 jajka
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
Przygotowanie
Ciasteczka połamać na kawałki i wrzucić do naczynia, zmiksować obr.poz 5-6 czas 20 sek. Dodać roztopione masło i wymieszać obr.poz.3 czas 10-15 sek. W razie potrzeby wymieszać na koniec kopystką. Powstałą masę przełożyć do tortownicy o średnicy 22 cm, wyłożyć dno formy. Wstawić do lodówki na pół godziny.
Do naczynia wbić jajka i zmiksować obr.poz.4 czas 15 sek., dodać twarożek, cukier, makę i śmietanę i wymieszać obr.poz.3-4 czas 25 sek. Można uzyć do pomocy kopystki aby masa była dobrze połączona i wymieszana ze sobą.
Wyłozyć masę serową na ciasteczkowy spód i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35-40 minut.
Po upieczeniu tartę schłodzić w lodówce.
Przed podaniem można ułożyć na tercie owoce lub polać polewą czekoladową.
Smacznego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPychotki palce lizać
Pychotki palce lizać
Ja dałam 18% ale może być
Ja dałam 18% ale może być także 12%
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
smietana jaka ?
smietana jaka ?
Witaj Meg możesz dać zwykły
Witaj Meg możesz dać zwykły twaróg też wyjdzie mąkę możesz zastąpić budyniem jak zrobisz to daj znać jak wyszła bo jest pyszna pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Podoba mi się pomysł, bo
Podoba mi się pomysł, bo lubię serniki i inne serowe desery na słodko Wypróbuję w najbliższej przyszłości, ale zaryzykuję i dam zwykły twaróg,ew. rozrzedzę troszkę mlekiem, jeśli będzie trzeba, przemyślę też, czy nie zastąpić mąki budyniem Dam znać jak wyszło Pozdrawiam
Meg