Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Szybkie ciasto z truskawkami
- 2 jajka
- 180 g cukier trzcinowy, Może być zwykły
- 200 g mleko
- 2 łyżek olej roślinny, Niepełny kieliszek od wódki czyli 90 ml
- 80 g cukier waniliowy
- 280 g mąki pszennej
- 8 g proszek do pieczenia
- 1 porcji truskawek, świeżych, Ok 0,5 kg całe nie krojone
-
6
45min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Wkładamy 2 jajka, cukier i cukier waniliowy. Ucieramy 1min obr 5
- Dodajemy olej i mleko. Ucieramy 1,5 min obroty 5
- Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia. Ucieramy 2,5 min obr 5.po 1,5 minuty włączamy
"Obroty wsteczne"
- Przekładamy do foremki. Na wierzchu układamy truskawki na sztorc. Truskawki muszą być całe
- Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 40 min w 180 st C
Ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz