Tu jesteś:
4
Składniki
- 400 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych
- 225 g mąki pszennej
- 30 g mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 80 gmiękkiego masła
- 330 g cukru
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka
- szczypta soli
-
6
1h 0min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
jabłka rozdrobnić 10 sek/ obroty 5,
przełożyć do innego naczynia
do naczynia miksującego wsypać: mąkę, proszek do pieczenia, masło, cukier, jajka , mleko, sól- wymieszać 30 sek/ obroty 4-5
dodać jabłka- wymieszać 20 sek/ obroty 3
przełożyć do średniej tortownicy, piec 45- 55 minut/ 190C
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz