3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szarlotka ryżowa


Wydrukuj:
4

Składniki

9 porcja/porcje/porcji

4 jabłka obrane i pokrojone w kostkę

90 g mąki ryżowej białej

40 g cukru

2 jajka

40 ml oleju kujawskiego

szczypta soli

szczypta cynamonu

łyżeczka proszku do pieczenia

  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

    Szarlotka ryżowa
  1. Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C. Tortownicę (20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia
    Założyć motylek. Do naczynia miksującego wbić jajka, dodać cukier , podgrzewać 6 min/40°C/obr. 4, następnie ubijać 6 min/obr. 4.
    Dodać wokół motylka 40 ml olej kujawski ,90 g mąki ryżowej , proszek do pieczenia ,szczypta cynamonu i sól, wymieszać 5 s/obr. 3. Zdjąć motylek. Dodać pokrojone w kostkę jabłka dokładnie i ostrożnie wymieszać kopystką. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy, piec 50 min (180°C).
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ciasto bezglutenowe jest pyszne.Życzę smacznego Smile


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy