Składniki
9 porcja/porcje/porcji
4 jabłka obrane i pokrojone w kostkę
90 g mąki ryżowej białej
40 g cukru
2 jajka
40 ml oleju kujawskiego
szczypta soli
szczypta cynamonu
łyżeczka proszku do pieczenia
-
6
1h 20min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
Przygotowanie
- Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C. Tortownicę (20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia
Założyć motylek. Do naczynia miksującego wbić jajka, dodać cukier , podgrzewać 6 min/40°C/obr. 4, następnie ubijać 6 min/obr. 4.
Dodać wokół motylka 40 ml olej kujawski ,90 g mąki ryżowej , proszek do pieczenia ,szczypta cynamonu i sól, wymieszać 5 s/obr. 3. Zdjąć motylek. Dodać pokrojone w kostkę jabłka dokładnie i ostrożnie wymieszać kopystką. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy, piec 50 min (180°C).
Szarlotka ryżowa
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Ciasto bezglutenowe jest pyszne.Życzę smacznego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz