Tu jesteś:
4
Składniki
20 kawałek/kawałki/kawałków
CIASTO
- 450 g mąki pszennej
- 70 g cukru pudru wykonanego w TM
- 5 żółtek jaj
- 250 g margaryny
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- powiodła lub dżem do posmarownia placka
MASA JOGURTOWA KOKOSOWA
- 5 białek jaj
- 4 jogurty naturalne po 390 g każdy
- 230 g cukru
- 2 budynie waniliowe lub śmietankowe
- 1 łyżki mąki ziemniaczanej
- 200 g wiórek kokosowych
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
6
1h 50min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka oraz pokrojoną na kawałki margarynę włożyć do
"Blokada naczynia miksującego" i wyrobić ciasto 3 min/
"Ciasto" (w razie potrzeby przedłużyć czas wyrabiania).
Ciasto wyłożyć do miski podzielić na dwie równe części. Pierwszą zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki, drugą wylepić dno dużej formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. - W czystym
"Blokada naczynia miksującego" z założonym motylkiem ubić białka z odrobinę soli 4 min/obr.3,5. Przełożyć do miski.
Do"Blokada naczynia miksującego" włożyć jogurty, cukier, budynie, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i wiórki wymieszać z pomocą kopystki 2 min/obr.5.
Przełożyć do miski z ubitymi bialkami i delikatnie połączyć.
Wylepione ciasto w formie posmarować powidlami lub dżemem i na tak przygotowany spód wylać masę jogurtowo- kokosową.
Wyjąć z zamrażarki obłożone ciasto i zetrzeć na grubej tarce na masę.
Pięć 50 min w 180°C.
CIASTO
MASA JOGURTOWO KOKOSOWA
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeśli ciasto z zamrażarki będzie zbyt miękkie zeby mozna je bylo zetrzeć na tarce to można je poskubać na małe kawałeczki.
Moje ciasto na załączonym zdjęciu było skubane jakkolwiek by to zabrzmiało.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPYCHOTKA
PYCHOTKA
Ciesze sie dziewczyny, że smakuje Pozdrawiam...
Ciesze sie dziewczyny, że smakuje Pozdrawiam serdecznie
mój mąż powiedział ,, kochanie pyszny...
mój mąż powiedział ,, kochanie pyszny sernik upiekłaś". jaki sernik??
PYCHOTA
Zrobiłam ! Rewelacja
Zrobiłam ! Rewelacja
Cieszę się, że smakowało pozdrawiam
Cieszę się, że smakowało pozdrawiam
Ciasto bardzo smaczne. Ja raz zapomniałam o...
Ciasto bardzo smaczne. Ja raz zapomniałam o powidłach, ale wszystkim bardzo smakował
Witaj Aneta P. Dziękuję za miły komentarz,...
Witaj Aneta P. Dziękuję za miły komentarz, cieszę się że ciasto smakowalo. Pozdrawiam
Witaj Zuczkam, moja duża forma to 33cm × 23...
Witaj Zuczkam, moja duża forma to 33cm × 23 cm. Pozdrawiam
Ciasto wyszło rewelacyjne!! Zrobiłam wczoraj i...
Ciasto wyszło rewelacyjne!! Zrobiłam wczoraj i rozszedł się jak ciepłe bułeczki
Dziękuję za ten przepis!!
Co to znaczy duża forma do pieczenia? Jakie...
Co to znaczy duża forma do pieczenia? Jakie wymiary?
W tm robi się szybciutko
W tm robi się szybciutko
bez Tm robiłam ... teraz czas spróbowac na...
bez Tm robiłam ... teraz czas spróbowac na TM zobaczymy jak wyjdzie