3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Styropianek


Wydrukuj:
4

Składniki

20 kawałek/kawałki/kawałków

CIASTO

  • 450 g mąki pszennej
  • 70 g cukru pudru wykonanego w TM
  • 5 żółtek jaj
  • 250 g margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • powiodła lub dżem do posmarownia placka

MASA JOGURTOWA KOKOSOWA

  • 5 białek jaj
  • 4 jogurty naturalne po 390 g każdy
  • 230 g cukru
  • 2 budynie waniliowe lub śmietankowe
  • 1 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 200 g wiórek kokosowych
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6
    1h 50min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    CIASTO
  1. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka oraz pokrojoną na kawałki margarynę włożyć do Blokada naczynia miksującego i wyrobić ciasto 3 min/ Ciasto (w razie potrzeby przedłużyć czas wyrabiania).

    Ciasto wyłożyć do miski podzielić na dwie równe części. Pierwszą zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki, drugą wylepić dno dużej formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. MASA JOGURTOWO KOKOSOWA
  3. W czystym Blokada naczynia miksującego z założonym motylkiem ubić białka z odrobinę soli 4 min/obr.3,5. Przełożyć do miski.

    Do Blokada naczynia miksującego włożyć jogurty, cukier, budynie, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i wiórki wymieszać z pomocą kopystki 2 min/obr.5.

    Przełożyć do miski z ubitymi bialkami i delikatnie połączyć.

    Wylepione ciasto w formie posmarować powidlami lub dżemem i na tak przygotowany spód wylać masę jogurtowo- kokosową.

    Wyjąć z zamrażarki obłożone ciasto i zetrzeć na grubej tarce na masę.

    Pięć 50 min w 180°C.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jeśli ciasto z zamrażarki będzie zbyt miękkie zeby mozna je bylo zetrzeć na tarce to można je poskubać na małe kawałeczki.

Moje ciasto na załączonym zdjęciu było skubane tmrc_emoticons.;) jakkolwiek by to zabrzmiało.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • PYCHOTKA

    Zgłoszony przez dziunia 1983 na września 19, 2017 at 16:38.

    PYCHOTKAWink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciesze sie dziewczyny, że smakuje Pozdrawiam...

    Zgłoszony przez Gladzinka na marca 5, 2017 at 08:49.

    Ciesze sie dziewczyny, że smakuje Pozdrawiam serdecznie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mój mąż powiedział ,, kochanie pyszny...

    Zgłoszony przez JOLWIT na marca 4, 2017 at 21:55.

    mój mąż powiedział ,, kochanie pyszny sernik upiekłaś". jaki sernik?? Big Smile PYCHOTA

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam ! Rewelacja

    Zgłoszony przez zuczkam na lutego 14, 2017 at 19:38.

    Zrobiłam ! Rewelacja tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się, że smakowało pozdrawiam

    Zgłoszony przez Gladzinka na lutego 9, 2017 at 17:41.

    Cieszę się, że smakowało pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto bardzo smaczne. Ja raz zapomniałam o...

    Zgłoszony przez Jola74 na lutego 9, 2017 at 16:56.

    Ciasto bardzo smaczne. Ja raz zapomniałam o powidłach, ale wszystkim bardzo smakował

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj Aneta P. Dziękuję za miły komentarz,...

    Zgłoszony przez Gladzinka na stycznia 8, 2017 at 22:42.

    Witaj Aneta P. Dziękuję za miły komentarz, cieszę się że ciasto smakowalo. Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj Zuczkam, moja duża forma to 33cm × 23...

    Zgłoszony przez Gladzinka na stycznia 8, 2017 at 22:40.

    Witaj Zuczkam, moja duża forma to 33cm × 23 cm. Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wyszło rewelacyjne!! Zrobiłam wczoraj i...

    Zgłoszony przez Aneta P na stycznia 1, 2017 at 16:05.

    Ciasto wyszło rewelacyjne!! Zrobiłam wczoraj i rozszedł się jak ciepłe bułeczki tmrc_emoticons.) Dziękuję za ten przepis!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Co to znaczy duża forma do pieczenia? Jakie...

    Zgłoszony przez zuczkam na grudnia 29, 2016 at 19:13.

    Co to znaczy duża forma do pieczenia? Jakie wymiary?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W tm robi się szybciutko

    Zgłoszony przez Gladzinka na grudnia 23, 2016 at 21:02.

    W tm robi się szybciutko Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bez Tm robiłam ... teraz czas spróbowac na...

    Zgłoszony przez Elziutka na grudnia 22, 2016 at 10:30.

    bez Tm robiłam ... teraz czas spróbowac na TM zobaczymy jak wyjdzie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze