3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Strucla pigwowa Zosi z kruszonką


Wydrukuj:
4

Składniki

5

Przygotowanie

  1. Składniki

    150 g mleka
    50 g masła
    20 g świeżych drożdży
    40 g cukru
    350 g mąki
    2 jajka
    200g dżemu z pigwy

     

    KRUSZONKA

     

    40g mąki

    40 g cukru

    20 g masła

     

    wyrobić 1 min  obr. 2.       Counter-clockwise operation(obroty wsteczne)

     

     

    Przygotowanie

    1.   Do naczynia miksującego wlać mleko, drożdże i łyżeczkę cukru, podgrzać 1 min/37°C/obr. 2.

    2.   Dodać mąkę, resztę cukru, dodać masło i jajka wyrobić 3 min/ Dough mode.

       3.  Podzielić ciasto na 3 części, na obsypanej mąką powierzchni rozwałkować każdą z części na wałki. 

    Pozostawić na 5 minut. Naciąć wałki i do środka włożyć drzem i zakleić wałek

       4.  Połączyć końcówki wałków, spleść je ze sobą jak warkocz, połączyć pozostałymi końcami. Splecione ciasto  

            umieścić na blasze przykrytej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką kuchenną i pozostawić w ciepłym  

            miejscu do wyrośnięcia na 2 godz..

       5. Posmarować olejem z wodą( 1: 3)  i obsypać kruszonką

    6. Piec we wcześniej nagrzanym piekarniku w temp. 100°C przez 10 minut. Zwiększyć temperaturę do 170°C i  piec przez 30min.Pozostawić w piekarniku 10min i wyjąć  do ostygnięcia.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy