3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Słonecznikowiec


Wydrukuj:
4

Składniki

20 kawałek/kawałki/kawałków

Słonecznikowiec (bez pieczenia)

  • 1 opakowania Herbatniki jasne, Duża paczka
  • 1 opakowania Herbatniki ciemne, Duża paczka
  • 1 puszki Masa w puszce Kajmak
  • 200 g Slonecznik
  • 2 łyżeczek Cukru pudru.
  • 2 opakowania maskarpone
  • 2 opakowania śmietany 30-36%
  • 1 słoiki Dzem porzeczkowy niskosłodzony, W netto jest.
  • 6
    6h 0min
    Czas całkowity 6h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

  1. Blaszkę 40/24/6 :
    👉wykładamy jasnymi herbatnikami (jeden kolo drugiego)
    👉 smarujemy dżemem
    👉druga warstwa jasnych herbatników
    👉smarujemy dżemem
    👉warstwa ciemnych herbatników
    👉ubijamy śmietanę bez ustawionego czasu z motylkiem na obrotach 3,5, bez założonej miarki,po ubiciu dodajemy 2 łyżeczki cukru pudru i Mascarpone, wszystko ubijamy razem do uzyskania jednolitej konsystencja i smarujemy warstwę
    👉warstwa ciemnych herbatników
    👉masa kajmakowa
    👉prażony słonecznik po całej warstwie (smażymy na patelni z dodatkiem 1 łyżki masła i cukru, gotowy słonecznik wykłady na ręcznik kuchenny)

    Gotowe ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki.

    Gotowe tmrc_emoticons.;)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ubijanie śmietany bez ustawionegi czasu na obrotach 3.5 z motylkiem do.momemtu uzyskania odpowiedniej konsystencji.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy