Tu jesteś:
4
Składniki
20 kawałek/kawałki/kawałków
Słonecznikowiec (bez pieczenia)
- 1 opakowania Herbatniki jasne, Duża paczka
- 1 opakowania Herbatniki ciemne, Duża paczka
- 1 puszki Masa w puszce Kajmak
- 200 g Slonecznik
- 2 łyżeczek Cukru pudru.
- 2 opakowania maskarpone
- 2 opakowania śmietany 30-36%
- 1 słoiki Dzem porzeczkowy niskosłodzony, W netto jest.
-
6
6h 0min
Czas całkowity 6h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Blaszkę 40/24/6 :
👉wykładamy jasnymi herbatnikami (jeden kolo drugiego)
👉 smarujemy dżemem
👉druga warstwa jasnych herbatników
👉smarujemy dżemem
👉warstwa ciemnych herbatników
👉ubijamy śmietanę bez ustawionego czasu z motylkiem na obrotach 3,5, bez założonej miarki,po ubiciu dodajemy 2 łyżeczki cukru pudru i Mascarpone, wszystko ubijamy razem do uzyskania jednolitej konsystencja i smarujemy warstwę
👉warstwa ciemnych herbatników
👉masa kajmakowa
👉prażony słonecznik po całej warstwie (smażymy na patelni z dodatkiem 1 łyżki masła i cukru, gotowy słonecznik wykłady na ręcznik kuchenny)
Gotowe ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki.
Gotowe
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Ubijanie śmietany bez ustawionegi czasu na obrotach 3.5 z motylkiem do.momemtu uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz