Sernik Przepis jest nieprzetestowany
Author picture violatina@wp.pl
utworzono: 02/10/13 zmieniono dnia: 02/10/13

3
  • thumbnail image 1


1 Sernik

Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

24 porcje

  • 1kg ser
  • 6
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    sernika
  1.  Na początek przygotować cukier puder.Do suchego naczynia miksujacego wsypać 250 g cukru , zemleć na puder 20 s/obr 10. Składniki: Ciasto kruche:240g maki, 160g masła, 70g cukru, 2 żółtka. Wszystkie składniki w podanej kolejności włożyć doClosed lid i wyrobić 1 min/Closed lid/Dough mode.Wyjąć ciasto na matę lub stolnicę,lekko zagieść(pozlepiać).Włożyć do lodówki na 30 min. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Masa serowa: 1kg twarogu(półtłusty, 130 ml śmietanki 30%, 4 jaja, 250g cukru pudru, 4 łyżeczki budyniu śmietankowego lub waniliowego, 1 łyżeczka cukru waniliowego,kilka kropel zapachu waniliowego do ciast. 3/4 ciasta rozwałkuj cienko i ułóż na blasze (najlepiej wyłożonej papierem do pieczenia)o wymiarach ok. 40x24x6 cm. wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piecz 12min.Przygotowanie masy serowej; wszystkie składniki w odanej kolejności włóż do naczynia miksującego, miksować 4min/obr.6. Nastepnie powstała masę wylać na ciasto. Na wierzchu ułóż kratkę z wałeczków zrobionych z pozostałej części ciasta.Kratkę posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz około 60 min. w temperaturze 180 stopni C.Smacznego!

     

     

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dodam jeszcze bardzo ważną

    Zgłoszony przez violatina@wp.pl na lutego 10, 2013 at 20:38.

    Dodam jeszcze bardzo ważną informację;

    Aby sernik NIE opadł, nie należy otwieraćpiekarnika podczas pieczenia oraz wyjmować upieczonego sernika od razu.Powinien pozostać tam jeszcze 25-30 minut. Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • violatina@wp.pl

    Zgłoszony przez violatina@wp.pl na lutego 10, 2013 at 20:36.

    violatina@wp.pl

    Dodam jeszcze bardzo ważną informację;

    Aby sernik NIE opadł, nie należy otwieraćpiekarnika podczas pieczenia oraz wyjmować upieczonego sernika od razu.Powinien pozostać tam jeszcze 25-30 minut. Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze