3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik z brzoskwiniami Ulki


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • Ciasto:
  • 100 g.cukru
  • 400 g mąki pszennej
  • 250 g.margaryny
  • 5 żółtek
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa serowa:
  • 1 kg.sera półtłustego
  • 250 g.masła
  • 300 g.cukru
  • 6 jajek
  • 2 budynie śmietankowe
  • olejek cytrynowy
  • 1 puszka brzoskwiń
  • Piana:
  • 5 białek
  • 200 g.cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Nagrzać piekarnik do temperatury 190* C

    Ciasto:

    Cukier zemleć na cukier puder czas 10s. obr.poz.9.Dodać pozostałe składniki wyrabiać 2min.obr.Interwał.Ciasto podzielić na 2 części tę mniejszą włożyć do lodówki.

    Masa serowa :

    Ser podzielić na 2 części zemleć każdą osobno czas.30 sek. obr.poz.5. Jedną część i połowę z drugiej wyłożyć do miski. Do pozostałej porcji w naczyniu TM dodać pozostałe składniki , wyrabiać 1 min 30 sek obr.poz.4-5 pomagać kopystką.Wyrobioną masę serową przełożyć do miski z serem i wymieszać ręcznie.

    Brzoskwinie osączyć, pokroić w plastry.

    Białko ubić na sztywno czas ok. 2 min. obr.poz.2 (motylek)  w trakcie ubijania dodać cukier i mąkę ziemniaczaną.

    Większą część ciasta wyłożyć na blachę następnie masę serową , brzoskwinie, pianę z białek i drugą część ciasta ( z lodówki ) rozłożyć na wierzchu .

    Piec ok.1 godz. temp.190*C

    SMACZNEGO .!

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Aaa.. i zamókł mi spód od brzoskwiń. Nastepnym...

    Zgłoszony przez alicja205 na lipca 28, 2017 at 13:32.

    Aaa.. i zamókł mi spód od brzoskwiń. Nastepnym razem dam je na górze.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sernik dobry, konsystencja super ale cukru...

    Zgłoszony przez alicja205 na lipca 28, 2017 at 13:30.

    Sernik dobry, konsystencja super ale cukru zdecydowanie za dużo. Normalnie aż mnie wykręca od tej słodyczy. Byc moze dlatego, ze ostatnio nie jem słodkiego..? Na pewno powtórzę jeszcze raz ale z mniejszą ilością. Dziwne, że nikt o tym nie wspomnial.. no chyba, ze ja mam jakiś dziwny smak..

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • coś wspaniałego! Stosuje ten przepis chyba co...

    Zgłoszony przez adfer11 na kwietnia 13, 2017 at 19:02.

    coś wspaniałego! Stosuje ten przepis chyba co miesiąc - polecam !!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niewiem jak to możliwe ale ten sernik nie...

    Zgłoszony przez martinibambini na marca 25, 2017 at 23:03.

    Niewiem jak to możliwe ale ten sernik nie wyszedł mi tylko jakaś papka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjny przepis! To najłatwiejszy i przy...

    Zgłoszony przez an.baranowska na marca 13, 2017 at 10:59.

    Rewelacyjny przepis! To najłatwiejszy i przy okazji jeden ze smaczniejszych serników jakie robiłam. Zrobił furorę w rodzinie!Dobrze jest schłodzić ciasto w lodówce (mniejszą część ciasta włożyłam do zamrażarki na 2 godziny, nie miałam później problemów ze starciem go na wierzch ciasta) i do piany dodałam mniej cukru-aż o połowę mniej - a i tak było słodkie. Ale kto co lubi tmrc_emoticons.)

    Polecam sernik Ulki i dziękuję za przepis tmrc_emoticons.)

    hAnKa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • sernik pycha!!!!!!!

    Zgłoszony przez weronika1607 na listopada 24, 2016 at 17:23.

    sernik pycha!!!!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dobra, ale jaka ta blacha ma być???

    Zgłoszony przez bruk logan na października 20, 2016 at 23:53.

    dobra, ale jaka ta blacha ma być???Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny sernik!!!

    Zgłoszony przez gwozdzianka na kwietnia 10, 2016 at 10:36.

    Przepyszny sernik!!! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mój pierwszy sernik. Do tej

    Zgłoszony przez JOLWIT na lipca 18, 2015 at 17:50.

    mój pierwszy sernik. Do tej pory nie lubiłam serników, ten sernik to zmienił

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypróbowałam ten przepis.

    Zgłoszony przez MeGo na kwietnia 8, 2015 at 19:44.

    Wypróbowałam ten przepis. Jest rewelacyjny. Piekę serniki już od kilku lat dość często, ale taki jeszcze w życiu mi nie wyszedł!!! 

    REWELACJA!!! 

    POLECAM WSZYSTKIM.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja  :)wszystkim bardzo

    Zgłoszony przez malgozalka na kwietnia 7, 2015 at 12:49.

    Rewelacja  tmrc_emoticons.)wszystkim bardzo smakował! Dziękuję i pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobiłam na sylwestra,

    Zgłoszony przez kamusial na stycznia 3, 2015 at 15:42.

    zrobiłam na sylwestra, poprostu wszyscy byli zachwyceni. Pyszne, rozpływające się w ustach tak powinien smakować sernik!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis nieudolnie

    Zgłoszony przez haqna na kwietnia 19, 2014 at 19:18.

    Przepis nieudolnie przerobiony - brak informacji o wielkości blachy, o tym jaka część ciasta idzie na spód, a jaka na górę. Ani słowa o tym, że ciasto (całość) powinno być włożone na 2h do zamrażarki, a następnie starte na tarce! A na dodatek kradzione zdjęcie: http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-z-brzoskwiniami

    Wstyd!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja ,pyszny już bym

    Zgłoszony przez arcia74 na kwietnia 3, 2014 at 20:19.

    Rewelacja ,pyszny już bym zjadła. tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis bardzo latwy a

    Zgłoszony przez Paulaner na lutego 18, 2014 at 13:32.

    Przepis bardzo latwy a rezultaty wysmienite! Polecam!  

    Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis bardzo latwy a

    Zgłoszony przez Paulaner na lutego 18, 2014 at 13:30.

    Przepis bardzo latwy a rezultaty wysmienite! Polecam!  Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobilam ten sernik na Święta

    Zgłoszony przez MARTADUKE na grudnia 29, 2013 at 22:50.

    Zrobilam ten sernik na Święta Bożego Narodzenia ale niestety mi nie wyszedł i byłam bardzo rozczarowana ;-( masa serowa zrobiła sie jakaś grudkowata a białek mi wogole thermomix nie ubil na sztywno, nie wiem co zrobiłam nie tak bo sugerowalam sie przepisem i robiłam wszystko po kolei ... Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • upiekłam ten serniczek ,

    Zgłoszony przez asiula593 na listopada 1, 2013 at 19:13.

    upiekłam ten serniczek , szybko znikał z talerza Big Smile  poprostu raj dla podniebienia Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ula kolejny raz upiekłam Twój

    Zgłoszony przez monika6500 na listopada 1, 2013 at 06:40.

    tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19"> Ula kolejny raz upiekłam Twój serniczek i nadal tak samo pysznie smakuje ! tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19"> Dziękuje ! tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19"> Do pieczenia używam serka z wiadereczka i odpada mi wtedy mielenie tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19">

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszności ale uwaga! Trzeba

    Zgłoszony przez Annkarp na lipca 30, 2013 at 10:28.

    Pyszności tmrc_emoticons.) ale uwaga! Trzeba dobrze wymieszać żeby grudki sera nie zostały.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • piekłam ten serniczek już

    Zgłoszony przez ilonaw na maja 2, 2013 at 20:22.

    piekłam ten serniczek już kilka razy , naprawdę jest rewelacyjny tmrc_emoticons.) polecam wypróbować bo naprawdę warto Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • właśnie po raz nie wiem już

    Zgłoszony przez w1paula na maja 2, 2013 at 17:45.

    właśnie po raz nie wiem już który zabieram się za pieczenie tegoż serniczka. Muszę wypróbować patent ze stukaniem Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuje za informacje, a jak

    Zgłoszony przez ulka49 na maja 1, 2013 at 21:38.

    Dziękuje za informacje, a jak będziesz wyciągać go z piekarnika to cała blachą puknij w blat kuchenny ,aby nie opadł. Życzę Smacznego pozdrawiam...... tmrc_emoticons.)

    Ulka49

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •    Ula serniczek w piekarniku

    Zgłoszony przez monika6500 na maja 1, 2013 at 21:18.

     tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19>  Ula serniczek w piekarniku - przewidywany czas zakończenia 22.00, dzisiaj chyba nie dam rady spróbować ,ale jak tylko wystygnie przekaże jak smakował tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19> 


       tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19> Pozdrawiam Monika

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto jest przepyszne:-) 

    Zgłoszony przez arcia74 na marca 28, 2013 at 19:11.

    Ciasto jest przepysznetmrc_emoticons.-) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepyszne ciasto mi się

    Zgłoszony przez jolka76 na października 10, 2012 at 20:34.

    przepyszne ciasto mi się udało wspaniałe

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo pyszny serniczek,

    Zgłoszony przez magi1 na października 6, 2012 at 22:24.

    Bardzo pyszny serniczek, polecam wszystkim, wart wypróbowania tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To najlepszy sernik świata

    Zgłoszony przez w1paula na kwietnia 10, 2012 at 14:09.

    To najlepszy sernik świata

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny sernik:) Piekłam

    Zgłoszony przez moniqq na kwietnia 2, 2012 at 13:30.

    Przepyszny serniktmrc_emoticons.) Piekłam go przykrytego papierem do pieczenia. Nie opadł mi. Po wyłączeniu piekarnika pozostawiłam go tam jeszcze na trochę. Polecamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fantastyczny sernik:)))

    Zgłoszony przez izabelka25 na lutego 12, 2012 at 10:06.

    Fantastyczny serniktmrc_emoticons.))) lepszego nie jadłamtmrc_emoticons.))) gorąco polecam wszystkimtmrc_emoticons.)))

    pozdrawiam 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • sernik ideał!! Jestem bardzo

    Zgłoszony przez Gabulec na grudnia 21, 2011 at 23:29.

    sernik ideał!! Jestem bardzo wymagajaca, moja rodzina też, co do tego ciasta. Prawie 20 lat wypróbowywałam wszystkie sernikowe receptury w poszukiwaniu tej jedynej. Od teraz Twój sernik Ula, będzie jedynym na naszym stole! Zapisałam w wielką księgę przepisów dla potomnych! Gratuluję 6 zmysłu cukierniczego! tmrc_emoticons.) Powiedz mi jeszcze tak dla pewności, pieczemy bez termoobiegu w nagrzanym piekarniku. Tak? Bo pieklam na termo i przyjaralam delikatnie wierzch. tmrc_emoticons.D

    Gabulec

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zazwyczaj piękę sernik bez

    Zgłoszony przez ulka49 na grudnia 21, 2011 at 19:14.

    Zazwyczaj piękę sernik bez termoobiegu.Bardzo dziękuje za miłe słowa uznania życze Smacznego i udanych Świąt Bożego Narodzenia przy wigilijnym stole tmrc_emoticons.)

    Ulka49

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze