thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
1h 15min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 05/12/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • Ciasto:
  • 100 g.cukru
  • 400 g mąki pszennej
  • 250 g.margaryny
  • 5 żółtek
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa serowa:
  • 1 kg.sera półtłustego
  • 250 g.masła
  • 300 g.cukru
  • 6 jajek
  • 2 budynie śmietankowe
  • olejek cytrynowy
  • 1 puszka brzoskwiń
  • Piana:
  • 5 białek
  • 200 g.cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Nagrzać piekarnik do temperatury 190* C

    Ciasto:

    Cukier zemleć na cukier puder czas 10s. obr.poz.9.Dodać pozostałe składniki wyrabiać 2min.obr.Interwał.Ciasto podzielić na 2 części tę mniejszą włożyć do lodówki.

    Masa serowa :

    Ser podzielić na 2 części zemleć każdą osobno czas.30 sek. obr.poz.5. Jedną część i połowę z drugiej wyłożyć do miski. Do pozostałej porcji w naczyniu TM dodać pozostałe składniki , wyrabiać 1 min 30 sek obr.poz.4-5 pomagać kopystką.Wyrobioną masę serową przełożyć do miski z serem i wymieszać ręcznie.

    Brzoskwinie osączyć, pokroić w plastry.

    Białko ubić na sztywno czas ok. 2 min. obr.poz.2 (motylek)  w trakcie ubijania dodać cukier i mąkę ziemniaczaną.

    Większą część ciasta wyłożyć na blachę następnie masę serową , brzoskwinie, pianę z białek i drugą część ciasta ( z lodówki ) rozłożyć na wierzchu .

    Piec ok.1 godz. temp.190*C

    SMACZNEGO .!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernik z brzoskwiniami Ulki

Wydrukuj:

Komentarze

  • kwietnia 10, 2023 at 10:30
    5.0

    Pyszny, jak robiłam to miałam trochę pod górkę bo słabo się przygotowałam, miałam ser z wiaderka 1 kg był dość rzadki wiec dałam 4 jajka, nie miałam budyniu dałam 4 łyżki maki ziemniaczanej a i tak wyszedł pyszny. Polecam pokroić brzoskwinie w kostkę lepiej będzie się kroiło sernik

  • września 29, 2021 at 15:55
    5.0

    Pychotka nie dałem tylko olejku cytrynowego

  • sierpnia 7, 2020 at 18:58

    Sernik bardzo dobry. Zamiast brzoskwiń dodałam borówki i trochę mniej cukru. Na pewno jeszcze nie raz wrócę do tego przepisuSmile

  • lutego 1, 2020 at 23:47

    Pyszny! Urósł wysoki i nie opadł. Będę do niego wracała. Następnym razem spróbuję bez olejku cytrynowego bo jest zbyt wyraźny jak dla mnie. Użyłam sera Wieluń - Mój ulubiony. Palce lizactmrc_emoticons.)

  • grudnia 25, 2019 at 08:30

    Jest w moim top 5 ciast. Uwielbiam go Love

  • marca 15, 2018 at 17:50

    Sernik najlepszy jaki jadlam😊robie coraz częściej do puki się nie znudzi 😉

  • grudnia 29, 2017 at 18:13

    Nam niestety nie posmakował.. zbyt zbity, za suchy.. jadaliśmy o wiele lepsze serniki...

  • lipca 28, 2017 at 11:32

    Aaa.. i zamókł mi spód od brzoskwiń. Nastepnym razem dam je na górze.

  • lipca 28, 2017 at 11:30

    Sernik dobry, konsystencja super ale cukru zdecydowanie za dużo. Normalnie aż mnie wykręca od tej słodyczy. Byc moze dlatego, ze ostatnio nie jem słodkiego..? Na pewno powtórzę jeszcze raz ale z mniejszą ilością. Dziwne, że nikt o tym nie wspomnial.. no chyba, ze ja mam jakiś dziwny smak..

  • kwietnia 13, 2017 at 17:02
    5.0

    coś wspaniałego! Stosuje ten przepis chyba co miesiąc - polecam !!!

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: