Składniki
- Ciasto:
- 100 g.cukru
- 400 g mąki pszennej
- 250 g.margaryny
- 5 żółtek
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- Masa serowa:
- 1 kg.sera półtłustego
- 250 g.masła
- 300 g.cukru
- 6 jajek
- 2 budynie śmietankowe
- olejek cytrynowy
- 1 puszka brzoskwiń
- Piana:
- 5 białek
- 200 g.cukru
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
-
6
1h 15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Nagrzać piekarnik do temperatury 190* C
Ciasto:
Cukier zemleć na cukier puder czas 10s. obr.poz.9.Dodać pozostałe składniki wyrabiać 2min.obr.Interwał.Ciasto podzielić na 2 części tę mniejszą włożyć do lodówki.
Masa serowa :
Ser podzielić na 2 części zemleć każdą osobno czas.30 sek. obr.poz.5. Jedną część i połowę z drugiej wyłożyć do miski. Do pozostałej porcji w naczyniu TM dodać pozostałe składniki , wyrabiać 1 min 30 sek obr.poz.4-5 pomagać kopystką.Wyrobioną masę serową przełożyć do miski z serem i wymieszać ręcznie.
Brzoskwinie osączyć, pokroić w plastry.
Białko ubić na sztywno czas ok. 2 min. obr.poz.2 (motylek) w trakcie ubijania dodać cukier i mąkę ziemniaczaną.
Większą część ciasta wyłożyć na blachę następnie masę serową , brzoskwinie, pianę z białek i drugą część ciasta ( z lodówki ) rozłożyć na wierzchu .
Piec ok.1 godz. temp.190*C
SMACZNEGO .!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszny, jak robiłam to miałam trochę pod...
Pyszny, jak robiłam to miałam trochę pod górkę bo słabo się przygotowałam, miałam ser z wiaderka 1 kg był dość rzadki wiec dałam 4 jajka, nie miałam budyniu dałam 4 łyżki maki ziemniaczanej a i tak wyszedł pyszny. Polecam pokroić brzoskwinie w kostkę lepiej będzie się kroiło sernik
Pychotka nie dałem tylko olejku cytrynowego
Pychotka nie dałem tylko olejku cytrynowego
Sernik bardzo dobry. Zamiast brzoskwiń dodałam...
Sernik bardzo dobry. Zamiast brzoskwiń dodałam borówki i trochę mniej cukru. Na pewno jeszcze nie raz wrócę do tego przepisu
Pyszny! Urósł wysoki i nie opadł. Będę do...
Pyszny! Urósł wysoki i nie opadł. Będę do niego wracała. Następnym razem spróbuję bez olejku cytrynowego bo jest zbyt wyraźny jak dla mnie. Użyłam sera Wieluń - Mój ulubiony. Palce lizac
Jest w moim top 5 ciast. Uwielbiam go
Jest w moim top 5 ciast. Uwielbiam go
Sernik najlepszy jaki jadlam😊robie coraz...
Sernik najlepszy jaki jadlam😊robie coraz częściej do puki się nie znudzi 😉
Nam niestety nie posmakował.. zbyt zbity, za...
Nam niestety nie posmakował.. zbyt zbity, za suchy.. jadaliśmy o wiele lepsze serniki...
Aaa.. i zamókł mi spód od brzoskwiń. Nastepnym...
Aaa.. i zamókł mi spód od brzoskwiń. Nastepnym razem dam je na górze.
Sernik dobry, konsystencja super ale cukru...
Sernik dobry, konsystencja super ale cukru zdecydowanie za dużo. Normalnie aż mnie wykręca od tej słodyczy. Byc moze dlatego, ze ostatnio nie jem słodkiego..? Na pewno powtórzę jeszcze raz ale z mniejszą ilością. Dziwne, że nikt o tym nie wspomnial.. no chyba, ze ja mam jakiś dziwny smak..
coś wspaniałego! Stosuje ten przepis chyba co...
coś wspaniałego! Stosuje ten przepis chyba co miesiąc - polecam !!!
Niewiem jak to możliwe ale ten sernik nie...
Niewiem jak to możliwe ale ten sernik nie wyszedł mi tylko jakaś papka
Rewelacyjny przepis! To najłatwiejszy i przy...
Rewelacyjny przepis! To najłatwiejszy i przy okazji jeden ze smaczniejszych serników jakie robiłam. Zrobił furorę w rodzinie!Dobrze jest schłodzić ciasto w lodówce (mniejszą część ciasta włożyłam do zamrażarki na 2 godziny, nie miałam później problemów ze starciem go na wierzch ciasta) i do piany dodałam mniej cukru-aż o połowę mniej - a i tak było słodkie. Ale kto co lubi

Polecam sernik Ulki i dziękuję za przepis
hAnKa
sernik pycha!!!!!!!
sernik pycha!!!!!!!
dobra, ale jaka ta blacha ma być???
dobra, ale jaka ta blacha ma być???
Przepyszny sernik!!!
Przepyszny sernik!!!
mój pierwszy sernik. Do tej
mój pierwszy sernik. Do tej pory nie lubiłam serników, ten sernik to zmienił
Wypróbowałam ten przepis.
Wypróbowałam ten przepis. Jest rewelacyjny. Piekę serniki już od kilku lat dość często, ale taki jeszcze w życiu mi nie wyszedł!!!
REWELACJA!!!
POLECAM WSZYSTKIM.
Rewelacja :)wszystkim bardzo
Rewelacja
wszystkim bardzo smakował! Dziękuję i pozdrawiam
zrobiłam na sylwestra,
zrobiłam na sylwestra, poprostu wszyscy byli zachwyceni. Pyszne, rozpływające się w ustach tak powinien smakować sernik!
Przepis nieudolnie
Przepis nieudolnie przerobiony - brak informacji o wielkości blachy, o tym jaka część ciasta idzie na spód, a jaka na górę. Ani słowa o tym, że ciasto (całość) powinno być włożone na 2h do zamrażarki, a następnie starte na tarce! A na dodatek kradzione zdjęcie: http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-z-brzoskwiniami
Wstyd!
Rewelacja ,pyszny już bym
Rewelacja ,pyszny już bym zjadła.
Przepis bardzo latwy a
Przepis bardzo latwy a rezultaty wysmienite! Polecam!
Przepis bardzo latwy a
Przepis bardzo latwy a rezultaty wysmienite! Polecam!
Zrobilam ten sernik na Święta
Zrobilam ten sernik na Święta Bożego Narodzenia ale niestety mi nie wyszedł i byłam bardzo rozczarowana ;-( masa serowa zrobiła sie jakaś grudkowata a białek mi wogole thermomix nie ubil na sztywno, nie wiem co zrobiłam nie tak bo sugerowalam sie przepisem i robiłam wszystko po kolei ... Pozdrawiam
upiekłam ten serniczek ,
upiekłam ten serniczek , szybko znikał z talerza
poprostu raj dla podniebienia 
Ula kolejny raz upiekłam Twój
Pyszności ale uwaga! Trzeba
Pyszności
ale uwaga! Trzeba dobrze wymieszać żeby grudki sera nie zostały.
piekłam ten serniczek już
piekłam ten serniczek już kilka razy , naprawdę jest rewelacyjny
polecam wypróbować bo naprawdę warto
właśnie po raz nie wiem już
właśnie po raz nie wiem już który zabieram się za pieczenie tegoż serniczka. Muszę wypróbować patent ze stukaniem
Dziękuje za informacje, a jak
Dziękuje za informacje, a jak będziesz wyciągać go z piekarnika to cała blachą puknij w blat kuchenny ,aby nie opadł. Życzę Smacznego pozdrawiam......
Ulka49
Ula serniczek w piekarniku
Ciasto jest przepyszne:-)
Ciasto jest przepyszne
przepyszne ciasto mi się
przepyszne ciasto mi się udało wspaniałe
Bardzo pyszny serniczek,
Bardzo pyszny serniczek, polecam wszystkim, wart wypróbowania

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
To najlepszy sernik świata
To najlepszy sernik świata
Przepyszny sernik:) Piekłam
Przepyszny sernik
Piekłam go przykrytego papierem do pieczenia. Nie opadł mi. Po wyłączeniu piekarnika pozostawiłam go tam jeszcze na trochę. Polecam
Fantastyczny sernik:)))
Fantastyczny sernik
)) lepszego nie jadłam
)) gorąco polecam wszystkim
))
pozdrawiam
sernik ideał!! Jestem bardzo
sernik ideał!! Jestem bardzo wymagajaca, moja rodzina też, co do tego ciasta. Prawie 20 lat wypróbowywałam wszystkie sernikowe receptury w poszukiwaniu tej jedynej. Od teraz Twój sernik Ula, będzie jedynym na naszym stole! Zapisałam w wielką księgę przepisów dla potomnych! Gratuluję 6 zmysłu cukierniczego!
Powiedz mi jeszcze tak dla pewności, pieczemy bez termoobiegu w nagrzanym piekarniku. Tak? Bo pieklam na termo i przyjaralam delikatnie wierzch. 
Gabulec
Zazwyczaj piękę sernik bez
Zazwyczaj piękę sernik bez termoobiegu.Bardzo dziękuje za miłe słowa uznania życze Smacznego i udanych Świąt Bożego Narodzenia przy wigilijnym stole
Ulka49