3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik z ajerkoniakiem


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

Spód

  • 200 g ciastek digestive z czekoladą lub zwyklych herbatników
  • 70 g masła extra

Masa serowa

  • 750 g Sera półtłustego
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 (250 ml) szklanka likieru jajecznego (ajerkoniaku)
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Przygotowanie spodu:

    Ciastka oraz masło włożyć do naczynia miksującego 1 min/obr 10 - powinno wszystko wyglądać jak mokry piasek. Tortownicę o średnicy 21 - 22 cm wyłożyć dokładnie papierem do pieczenia (sernik będzie bardzo płynny i może się zdarzyć, że parę kropel będzie się wydostawać dołem).

    Zmiksowane ciastka wyłożyc dokładnie na spód tortownicy, docisnąć.

    Przygotowanie masy serowej:

    Założyć motylek. Jajka i cukier zmiksować: 2 min/60 stopni C/ obr.3.

    Zdjąć motylek. Dodać pozostałe składniki i wymieszać 3 min/obr. 7.

    Gotową masę serową wylać na spód z ciastek.

    Sernik piec w temp. 170 stopni przez około 70 minut, aż góra będzie ścięta i sztywna. Ostudzić, włożyć do lodówki na około 12 h. 

    Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • przepyszny1 serdecznie polecam

    Zgłoszony przez sasia na kwietnia 3, 2017 at 18:29.

    przepyszny1 serdecznie polecam tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • moj wlasnie wyladowal w piekarniku juz mi sie go...

    Zgłoszony przez sasia na kwietnia 2, 2017 at 14:48.

    moj wlasnie wyladowal w piekarniku juz mi sie go chce tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • fantastyczny!!! nie opada!!!

    Zgłoszony przez aska-czarna na grudnia 15, 2014 at 18:46.

    fantastyczny!!! nie opada!!! dałam pół na pół z Bayleisem, pyszota!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oczywiście, że nie, bo

    Zgłoszony przez Monika Wójcik na listopada 11, 2014 at 21:43.

    Oczywiście, że nie, bo przecież to sernik z ajerkoniakiem....

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A może być bez ajerkoniaku?

    Zgłoszony przez iwa100 na listopada 9, 2014 at 19:55.

    A może być bez ajerkoniaku?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 250 ml

    Zgłoszony przez Monika Wójcik na maja 6, 2013 at 12:23.

    250 ml

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis fajny i serniczek

    Zgłoszony przez magi1 na maja 6, 2013 at 11:40.

    Przepis fajny i serniczek napewno pyszny bo bardzo lubie ajerkoniak. Moniczko mam tylko mala prosbe, podaj prosze ilosc ajerkoniaku w g, z doswiadczenia wiem ze szklanki w naszych kuchniach maja rozna objetosc. Dziekuje i pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wystarczy wziąć zwykły ser

    Zgłoszony przez Monika Wójcik na maja 6, 2013 at 09:21.

    Wystarczy wziąć zwykły ser (nie mielony) - ale wtedy może w zależności od rodzaju trzeba dłużej wymieszać na koniec - masa serowa ma być jednolita i jest bardzo rzadka.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sernik wygląda pysznie... ale

    Zgłoszony przez anka25 na maja 6, 2013 at 09:04.

    Sernik wygląda pysznie... ale ser do tego przepisu ma być taki zwykły czy wcześniej trzeba go przemielić, bo spotkałam się juz z różnymi wersjami ;o) Pozdrawiam

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze