3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SERNIK o smaku ptasiego mleczka


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Składniki

  • 100 g rodzynek
  • herbatniki
  • szczypta soli
  • zapach waniliowy
  • 1 budyń waniliowy (proszek)
  • 220 g cukru
  • 4 jajka
  • 1000 g sera trzykrotnie mielonego lub z wiadereczka
  • 6
    2h 20min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Wykonanie
  1. Oddzielić żółtka od białek.

    Założyć motylek. Do Closed lid włożyć żółtka, cukier oraz zapach waniliowy i wymieszać: 4 min/37 stopni/obroty 3. Następnie (nie wyjmując motylka) dodawać małymi porcjami ser oraz budyń jednocześnie ucierając 4 minuty/obroty 3.

    Przygotowaną masę serową przełożyć do innego naczynia.

    Umyć i wysuszyć naczynie miksujące. Włożyć motylek, wlać białka, dodać szczyptę soli i ubić białka na sztywno (3 minuty/obr. 4).

    Ubite białka dodać do masy serowej, dodać rodzynki i bardzo delikatnie wymieszać szpatułką.

    Na dnie tortownicy lub blaszki ułożyć herbatniki i wylać przygotowaną masę serową. Piec 50 minut w 180 stopniach. Sernik zostawić w piekarniku aż lekko wystygnie.

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz