 
                                            
                                    Składniki
- Ser:
- 500 g ser, ka homogenizowanego 0%
- 400 g jogurtu naturalnego
- aromat cytrynowy
- słodzik (3,4 łyżeczki)
- 3,5 łyzeczki żelatyny
- 0,5 MT gorącej wody
- Biszkopt :
- 3 jaja
- 6 łyżek słodzika
- 1 łyzka aromatu waniliowego
- 7 łyżekstołowych skrobii kukurydzianej
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- galaretka
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Ser - Żelatyne rozpuszczamy w gorącej wodzie , serek homogenizowany, jogurt naturalny , aromat i słodzik wkładamy do  "Blokada naczynia miksującego"  mieszamy 15 sek/obr 5. Po 15 sek zmiejszamy obroty na 4 wlewamy powoli rozpuszczona i ostudzona żelatynę mieszamy 10 sek /obr. 5 "Blokada naczynia miksującego"  mieszamy 15 sek/obr 5. Po 15 sek zmiejszamy obroty na 4 wlewamy powoli rozpuszczona i ostudzona żelatynę mieszamy 10 sek /obr. 5- Biszkopt - Białka ubijamy w suchym  "Blokada naczynia miksującego"  uzywając motylka 3 min./obr 3 przekładamy do innego naczynia . "Blokada naczynia miksującego"  uzywając motylka 3 min./obr 3 przekładamy do innego naczynia .- Żółtka , aromat ,skrobie ,slodzik, proszek mieszamy w  "Blokada naczynia miksującego"  10 sek / obr.3 dodajemy ubite bialko i mieszamy 5 sek/ obr 3 .Przekładamy do tortownicy najlepiej na papier do pieczenia i pieczemy 35 -40 min w temp 180 stopni "Blokada naczynia miksującego"  10 sek / obr.3 dodajemy ubite bialko i mieszamy 5 sek/ obr 3 .Przekładamy do tortownicy najlepiej na papier do pieczenia i pieczemy 35 -40 min w temp 180 stopni- Galaretka robimy według przepisu na opakowaniu oczywiscie bez cukru - Na upieczony i wystudzony biszkopt nakladamy mase serową wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia a nastepnie nakładamy tężejąca galaretke - Smacznego 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
A czy słodzik nie rozpada Ci się w trakcie pieczenia? Na moim jest napisane "nie przekraczać temp. 120 stopni i nie stosować do długotrwałego gotowania bo traci własciwości słodzące".
Ja próbowałam na bezach i niestety nie były słodkie
galaretke kupujesz w markecie masz teraz do wyboru bez cukru a serek ja kupuje firma maćkowy serek homogenizowany 0% tez market 
 
Fajne na 3cią fazę, tylko skąd wziąć galaretkę bez cukru? i serek 0%?
mmm pieknie wyglada