3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik ala tort


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

30 porcja/porcje/porcji

Masa

  • 3 słoiki dzemu jabkowego
  • 1 galaretka agrestowa
  • 1 galaretka WIŚNIOWA

Biszkopt czwarty

  • 2 białka
  • 2 łyżki cukru kryształu
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

Biszkopty (trzy)

  • 9 jaj
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 kisiel wiśniowy
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Sernik

  • 120 dag zmielonego sera
  • 50 dag cukru pudru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 12 jaj
  • 30 dag margaryny
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
5

Przygotowanie

    Sernik ala tort
  1. Do Zablokowany dodać margarynę z cukrem obr. 4, dodawać pomału po 1 żółtku, ser biały utarty, mąkę i proszek do pieczenia. W miedzy czasie można zwiększać i zmniejszać obroty dla lepszego połączenia się wszystkich składników.

  2. Naszykować 2 identycznych wymiarów blaszki. Wyścielić je papierkiem i nasmarować tłuszczem. Wylać do nich po połowie masy serowej.

  3. Umyć Zablokowany i dobrze wytrzeć suchą ściereczką. Założyć motylek i do Zablokowany wlac białka czas 3-4 min / obr. 4. Wyjąć motylek, kopystką masę podzielić na pół i dodać do sera. Delikatnie masę wymieszać ręką.

  4. Upiec w temp. 170 st, C, termoobieg, 40-50 min. 

  5. Biszkopty (TRZY)


    Do Zablokowany dodać jajka, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia czas 2 min / obr. 4. Masę podzielić na 3 części. Jedną pozostawić bez zmian, do drugiej dodać kakao i wymieszać, a do 3 pozostałej w Zablokowany dodać kisiel wiśniowy 30s / obr. 4. Przelać do 3 miski.

  6. Biszkopt (CZWARTY)


     Umyć Zablokowany i dobrze wytrzeć suchą ściereczką. Założyć motylek i do Zablokowany wlac białka i dodać cukier czas 1-2 min / obr. 4. Dodać mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Wyjąć motylek. Przygotować trzecią blaszkę z papierem wysmarowaną tłuszczem. Na blaszkę wykładać kupkami na przemian cztery masy biszkoptowe.

  7. Piec w temp. 170 st. C, termoobieg, czas 35-45 min. Najlepiej spradzić patyczkiem czy ciasto się już upiekło.

  8. Masa


    Do dwóch garnków przelożyć po 1,5 słoika dżemu jabkowego. Zagrzać dodać do jednego galaretkę agrestową, do drugiego wiśniową. Wymieszać, aż galaretki się rozpuszczą i pozostawić do ostygniecia.

  9. Ciasto przekładać wg. następującej kolejności:


    sernik, masa zielona, biszkopt (4 kolory), masa czerwona, sernik.


    Całość można polać polewą. 


     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Biszkopt 4 kolorowy można po upieczeniu wyrównać, odcięty kawałek z góry zjeść sam tmrc_emoticons.)

Cukier puder można zrobić sobie wcześniej w TM.

Jak mamy zwykły ser również możemy go utrzeć w TM.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy