3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rogaliki cioci Asi


Wydrukuj:
4

Składniki

32 porcja/porcje/porcji

  • 32 kostki Czekolady mlecznej, lub komfitury do nadziewania rogali
  • 170 gramy mleka
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 50 gramów świeżych drożdży
  • 4 łyżeczki cukru
  • 500 gramów mąki pszennej
  • 1 kostki margaryny, zimnej pokrojonej na kawałki
  • 3 jajka cale, jedno jajko do posmarowania rogali
  • 6
    45min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    ciasta
  1. Wszystkie składniki oprócz czekolady wrzucamy do naczynia miksującego ustawiamy 2minBlokada naczynia miksującegoCiasto przekładamy do miski i wkładamy na 2 godz do lodówki po wyjęciu dzielimy na 2 części i wałkujemy na koło i kroimy jak pizzę na 8 kawałków, na zewnętrznych częściach kładziemy kostkę czekolady lub komfitury  i zawijamy w rolonik czynność powtarzamy z 2 częścią. Układamy rogaliki na blaszcze rozbijamy jajko i smarujemy rogaliki przed umiejszczeniem ich w piekarniku na 20-30 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Do moich rogalików dodałam

    Zgłoszony przez emipog83 na marca 7, 2013 at 22:46.

    Do moich rogalików dodałam barwnika spożywczego niebieskiego. DLa urozmaicenia potrawy. tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No, właśnie. Dlaczego takie

    Zgłoszony przez gabi49 na marca 7, 2013 at 20:23.

    tmrc_emoticons.) No, właśnie. Dlaczego takie "smerfowe"?  Co dodajesz?

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A czemu te rogaliki takie

    Zgłoszony przez ElaK na marca 7, 2013 at 07:09.

    A czemu te rogaliki takie granatowe??? Jajko rozmącone z atramentem?  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze