Składniki
32 porcja/porcje/porcji
- 32 kostki Czekolady mlecznej, lub komfitury do nadziewania rogali
- 170 gramy mleka
- 2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 50 gramów świeżych drożdży
- 4 łyżeczki cukru
- 500 gramów mąki pszennej
- 1 kostki margaryny, zimnej pokrojonej na kawałki
- 3 jajka cale, jedno jajko do posmarowania rogali
-
6
45min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Wszystkie składniki oprócz czekolady wrzucamy do naczynia miksującego ustawiamy 2min"Blokada naczynia miksującego" "Ciasto" przekładamy do miski i wkładamy na 2 godz do lodówki po wyjęciu dzielimy na 2 części i wałkujemy na koło i kroimy jak pizzę na 8 kawałków, na zewnętrznych częściach kładziemy kostkę czekolady lub komfitury i zawijamy w rolonik czynność powtarzamy z 2 częścią. Układamy rogaliki na blaszcze rozbijamy jajko i smarujemy rogaliki przed umiejszczeniem ich w piekarniku na 20-30 min.
ciasta
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDo moich rogalików dodałam
Do moich rogalików dodałam barwnika spożywczego niebieskiego. DLa urozmaicenia potrawy.
No, właśnie. Dlaczego takie
No, właśnie. Dlaczego takie "smerfowe"? Co dodajesz?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
A czemu te rogaliki takie
A czemu te rogaliki takie granatowe??? Jajko rozmącone z atramentem?
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/