thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 11/17/10
zmieniono dnia: 09/4/17

Składniki

  • 500 g mleka
  • 160 g cukru
  • 150 g wiórków kokosowych
  • 3 żółtek
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego (10 g)
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 250 g margaryny, do pieczenia
  • 1 opakowanie krakersów (24 szt.)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie


    1. Na noże w naczyniu miksującym założyć motylek.

    2. Do naczynia miksującego wlać 500 g mleka, wsypać cukier, 100 g wiórków, żółtka, cukier wanilinowy, mąkę ziemniaczaną i pszenną, gotować 13 min/90ºC/obr. 1.

    3. Dodać margarynę, podgrzać 4 min/80ºC/obr. 2.

    4. Prostokątne naczynie (15x20 cm) wyłożyć krakersami, na nie wylać połowę masy, przełożyć krakersami, wylać drugą połowę masy, wierzch posypać pozostałymi wiórkami. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Rafaello

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?