Składniki
10 kawałek/kawałki/kawałków
składniki
- 900 gramów mleka
- 540 gramów mąki pszennej
- 3 jajka
- 2 szczypty soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 gramów oleju roślinnego
- 1 opakowanie cukru wanilinowego (16g)
- 50 gramów cukru
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
Założyćmotylek. Do naczynia miksującego włożyć białka dodać szczyptę soli i ubijać 4 min/obr.3,5 .Powstała pianę przełożyć do innego naczynia.Zdjąc motylek.
Do naczynia mikcującego dodać mąkę ,żółtka,mleko,proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy, szczyptę soli, olej, wymieszać 45s/obr.4
Powstała masę łączymy z ubitymi wcześniej białkami za pomocą kopystki 20s/ob. 1
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
*Aby gofry były chrupiące należy wystudzić je w pozycji pionowej(np. opierając o kubek lub inny przedmiot) lub położyć na kratce kuchennej.
*Można serwować z dżemiem, śmietaną z owocami lub innymi ulubionymi dodatkami.
*Jeżeli nie doda się cukru, ani cukru wanilinowego ,gofry te można podawać w wersji wytrawnej (używając jako dodatku ulubionefo sosu/dipu/pasty wytrawnej)
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo smaczne
Bardzo smaczne
W smaku b dobre, tylko mam
W smaku b dobre, tylko mam pytanie jak połączyć ciasto z pianą żeby połączyć równomiernie?