 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                2h 50min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                3h 50min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     16 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            Składniki
przepis na szarlotke babumi
- 90 gramy smalcu
- kostki kostka masla
- 3 kromka szklanki mąki
- 6 łyżek cukru pudru
- 4 łyżki zimnej wody
skladniki na mase jablkowa
- 2 kawałki kg, jablek kwasnych
- 4 łyżki cukru
- 1 porcji cukru waniliowego
- 1 płaskiej łyżeczki cynamon, mielony
- 1 łyżeczek soku z cytryn
- 1 łyżki mąki ziemniaczanej
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 2.wyjac ciasto splaszczyc na placek i wlozyc do lodowki na 1 h. 3przygotowujemy jablka;obieramy ze skorki i rozdrabniamy 1kg 5s/obr.4 przekladamy do miski to samo robimy z pozostalalym kg jablek.laczymy razem skrapiamy sokiem z cytryny,przekladamy do czystego naczynia ustawiamy 10-15 min temp.100 obr.2,5 po zagotowaniu dodac cukier,cynamon,cukier wanilowy mieszamy 5s/obr,1 studzimy,po tym dodajemy make ziemniaczana.rozgrzewamy piekarnik do tem,190 blache smarujemy odrobina masla ciasro wyjmujemy z lodowki dzielimy na dwie czesci rownomiernie rozprowadzamy na blasze.na ciescie rozkladamy jablka i posypujemy kawalkami drugiego ciasta pieczemy przez 1 godz,po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem,,zycze smacznego
make przesiewamy,dodajemy make,cukier,sol,pokrojone w kosteczke maslo smalec i wode mieszamy za pomoca kopystki 30-35 s/obr.5
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze