3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PROSTY ŚWIĄTECZNY MAKOWIEC


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 0,5 MT MAKU
  • 20 DKG MIĘKKIEGO MASŁA
  • 1 MT MLEKA
  • 1 ŁYŻKA SKÓRKI STARTEJ POMARAŃCZY
  • 1 MT CUKRU
  • 3 jajka
  • 1,5 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
  • 2 MT SOKU Z POMARAŃCZY
  • 2 SZKLANKI MĄKI TORTOWEJ
  • 6
    1h 40min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. DO MISECZKI WSYPUJEMY MAK I MIESZAMY GO Z MLEKIEM, I ODSTAWIAMY. ZAKŁADAMY MOTYLEK I UCIERAMY MASŁO, SKÓRKĘ POMARAŃCZY, CUKIER- NA PUSZYSTĄ MASĘ CZAS 2 MIN OBR POZ 4 .STALE MIESZAJĄC WBIJAMY PO JEDNYM JAJKU A NASTĘPNIE WSYPUJEMY MAŁYMI PORCJAMI MĄKĘ PRZESINĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I MIKSUJEMY CZAS 3 MIN OBR POZ 4 DODAJEMY SOK Z POMARAŃCZY I MLEKO Z MAKIEM I WSZYSTKO MIESZAMY CZAS 2 MIN OBR POZ 4 WSTECZNE.CIASTO PRZEKŁADAMY DO WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA TORTOWNICY O ŚR. 20 CM.PIECZEMY 75 MIN. W NAGRZANYM PIEKARNIKU O 175..*C. NA OSTUDZONE CIASTO WYLEWAMY POLEWE CZEKOLADWĄ I DEKORUJEMY KOKOSEM.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • to mi wygląda na roladę

    Zgłoszony przez BEATA40TKA na listopada 30, 2013 at 21:26.

    to mi wygląda na roladę drożdzową z makiem. A upieczone w tortownicy raczej nie jest tmrc_emoticons.~

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zdjecie chyba jest mylace ,

    Zgłoszony przez rabarbarek na grudnia 20, 2011 at 12:31.

    Zdjecie chyba jest mylace , bo z przepisu wynika , ze jast to raczej ciasto makowe , a nie tradycyjny makowiec... Chyba sie nie myle?

    barbarka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze