3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Popdonuts


Wydrukuj:
4

Składniki

25 kawałek/kawałki/kawałków

  • 400 gramów maki + ile trzeba na stolnice
  • 120 gramów cukru pudru
  • 100 gramów oleju arachidowego
  • 250 gramów mleka
  • 2 jajka kurze
  • 30 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 1 szczypta soli
  • 12 gramów drożdży świeżych
  • Olejek waniliowy
  • olej arachidowy do smazenia
  • czekolada gorzka
  • cukiereczki do dekoracji
  • patyczki do lodòw, mozna i bez
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wlozyc mleko i drozdze: 2min / 37° / obr 1. Dodac olej, maslo, cukier, jajka, make , sòl i olejek: 2min / Dough mode. Wyjdzie dosc plynne i klejace. Przelozyc do natluszczonej miski, wlozyc do piekarnika nagrzanego do temp. 50°, zostawic do wyrosniecia , zostawic wlaczone swiatelko piekarnika. Dodac maki, ile trzeba, wyrobic na gladkie ciasto. Rozwalkowac na grubosc 1cm. Wykrawac obwarzanki : ok. 56cm , mniejsze: ok. 3cm. Wykonczyc ciasto. Zostawic ponownie w piekarniku do wyrosniecia (ok. 45-60min). Smazyc w nagrzanym oleju ( nie za bardzo goracym, bo opadna), zostawic do wysuszenia i wystygniecia na recznikach kuchennych. Czekolade rozpuscic, maczac w niej obwarzani, zostawic do lekkiego zastygniecia czekolady, dekorowac.

    Tym razem spròbowalam piec obwarzanki w piekarniku: 180° / ok. 10-12min. Musze przyznac, ze niezbyt sie nadaja, bo lekko twardnieja i troche wysychaja. Smazone sa o niebo lepsze, wg oryginalnego przepisu. Mozna spròbowac piec, ale radze smazyc. 

    Zdjecia sa obwarzankòw pieczonych.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Oj tam dzieci... :bigsmile: 

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 11, 2013 at 22:24.

    Oj tam dzieci... Big Smile Big Smile  Cos trzeba jesc tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Wiec i dla duzych dobre Big Smile Big Smile tmrc_emoticons.;)  Magi,  kochana, u nas tez jest na prad, ja wybralam w koncu foremke Big Smile  Ale to w zasadzie nie robi ròznicy tmrc_emoticons.)

    [[wysiwyg_imageupload:610:]][[wysiwyg_imageupload:611:]]

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ostatnio widziałam, że taki

    Zgłoszony przez magi1 na maja 11, 2013 at 14:40.

    Ostatnio widziałam, że taki sprzęt do pieczenia będzie w Lidli chyba od poniedziałku, tylko na prąd tak jak toster tmrc_emoticons.D  Verciu oj kusisz tymi pysznościami tmrc_emoticons.D dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Vercia szkoda, że nie mam

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 10, 2013 at 18:17.

    Cooking 7 Cooking 7 Vercia szkoda, że nie mam małych dzieci Big Smile i takich wspaniałych blaszek Big Smile Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze