3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Placek z wiśniami


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

  • 1 torebek cukru waniliowego
  • 6 jajek
  • 220 g cukru kryształu
  • 220 g margaryny
  • 300 g mąki pszennej
  • 80 g mąki ziemniaczanej
  • 1/2 torebki proszku do pieczenia (16g)
  • 5 czubatych łyżek śmietany
  • 1000 g wiśni bez pestek
  • 6
    2h 20min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    PRZYGOTOWANIE
  1. 1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180  stopni C.

    2. Do Blokada naczynia miksującego wsyp cukier, cukier waniliowy, jajka. Utrzeć 2 min 30s/obr.4

    3. Dodaj margarynę i dalej ucieraj 1 min. 30s./obr.4

    4. Dodaj mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia, śmietanę - ucieraj 4 min./obr.5,5. Następnie 1min. 30 s./Blokada naczynia miksującego/Ciasto

  2. 5. Ciasto przelej do wysypanej bułką tartą formy 25x35, położyć na nim owoce. Piec okolo 50 min.

    6. Po wystygnięciu osypać cukrem pudrem

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

1. Margarynę można stopić i wlać do ucieranego ciasta


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy