3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

placek orzechowy


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 60 g mąki pszennej
  • 60 g mak, i ziemniaczanej
  • 3 MT cukru
  • 200 g margaryny
  • 150 g orzechów włoskich
  • 4 jajka
  • 1 op cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 6
    1h 15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Zmielić orzechy czas 10 s / obr 10 wysypać do miseczki

    Do naczynia włożyć: margarynę z cukrem i ucierać 3 min / obr 2 powoli dodając żółtka oraz wymieszaną mąkę z: proszkiem do pieczenia, orzechami i kakao. Można sobie pomagać kopystką . Wyjąć masę.

    Ubić białka na sztywna pianę za pomocą motylka ok 4 min/ obr 4 następnie powoli dodawać wyłożoną masę. czas ok 2 min / obr 2

    Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 28 cm.

    Piec ok 50-60 min temp 180 C

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dzisiaj upiekłam. W smaku

    Zgłoszony przez Rybeczka na listopada 26, 2011 at 21:44.

    Dzisiaj upiekłam. W smaku jest przepyszny, ale... wyrósł mi tylko do połowy tortownicy. Nie wiem co zrobiłam nie tak, więc mam dwa pytania: czy po ubiciu piany z białek, a przed dodawaniem do niej masy orzechowej wyjąć motylek (ja wyjęłam), czy go zostawić i czy ciasto powinno się wkładać do rozgrzanego piekarnika czy do zimnego (żeby nabierał temperatury stopniowo)? Pozdrawiam Pomysłodawcę i niecierpliwie czekam na odpowiedzi, bo placuszek naprawdę warty jest  zachodu. Mniam, mniam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze