Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Ciasto etap 1
- 4 łyżki kakao
- 1 i 1/2 szklanki cukru
- 6 łyżek wody
- 1 margaryna, pokrojona na kawałki
Ciasto etap 2
- 4 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki wina
- 2 szklanki mąki
-
6
1h 40min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
włożyć wszystkie skłądniki z etapu 1 i ustawić 9min/obr 3-4/60 st C.
po tym czasie odlać pół szklanki na polewę.
do TM włożyć po kolei pozostałe składniki i wymieszać 3min/obr 4
Po tym czasie przelać ciasto do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy na keksa. Piec w temp 170 st C przez ok 40 min.
ostudzić i polać polewą.
Etap 1
Etap 2
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Cisto można posypać wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz