3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Piernik Bożonarodzeniowy


Wydrukuj:
4

Składniki

21 kawałek/kawałki/kawałków

  • 1 PRZYPRAWA DO PIERNIKA
  • 2 łyżki kakao ciemnego
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 500 gramów mąki pszennej 450
  • 3 jajka
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka powideł śliwkowych
  • 1 szklanka mleka
  • polewa czekoladowa
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1. Do Closed lid dać mleko, powidła, cukier i pokrojoną na kawałki margarynę 8 minut/100 stopni/obroty 2.

    2. Powstałą masę ostudzić.

    3. Ostudzona masę przelać ponownie do Closed lid, dodać  jajka, mąkę, sodę, kakao i przyprawę do piernika, wymieszać kopystką, a nastepnie 2 minuty/obroty 8.

    4. Piec około 40 minut w temperaturze 170 stopni.

    5. Gdy ciasto wystygnie polać je polewą czekoladową i przyozdobić według uznania.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

1. Aby wystudzić masę, najlepiej przelać ją do innego naczynia, gdyż TM bardzo dobrze trzyma ciepło i chłodzenie trwałoby zbyt długo.

2. Wykonuję polewę czekoladową według tego przepisu //www.przepisownia.pl/przepisy/polewa-czekoladowa/449483


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz