Tu jesteś:
4
Składniki
PEŁNOZIARNISTE CIASTKA CZEKOLADOWE
- 150 g gorzkiej czekolady 50-70%
- 120 g miękkiego masła pokrojonego na kawałki
- 100 g cukru trzcinowego lub 70 g ksylitolu
- 1 jajko kurze
- 200 g pełnoziarnistej mąki z samopszy (lub mąki orkiszowej)
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 szczypta soli
-
6
33min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9Jedzenie na wynos Przepis szefa kuchni Przepis dla dużej rodziny Przepis dla 1 osoby Przepis dla 2 osób Przepis dla studenta Przepis dla starszych osób Przyjęcie Bufet Wakacje Urodziny Urodziny dziecka Piknik Grill Prezent Dzieci w kuchni Gotowanie na co dzień Przystawka Dodatek Deser Wiosna Lato Jesień Zima Walentynki Karnawał Wielkanoc Dzień Matki Halloween Boże Narodzenie Sylwester Dzień Ojca Dzień Babci i Dziadka Łatwe Naturalne Szybkie Kreatywne Niedrogie Przepis dla dzieci Bez alkoholu Podwieczorek Przekąska Pieczenie Ciastka
5
Przygotowanie
- 1. Rozgrzać piekarnik do temp.180 st., 2 blachy wyłożyć papierem do pieczenia
2. Do czystego i suchego naczynia włożyć czekoladę połamaną na kawałki, nałożyć miarkę na pokrywę, rozdrobnić czekoladę 3s/obr.6, przełożyć do innego naczynia
3. Do naczynia miksującego włożyć masło, cukier, jajko, na pokrywę nałożyć miarkę, wymieszać 1min 30 s/ obr.3
4. Dodać mąkę, sodę, sól, wymieszać 30s/obr.4
5. Dodać rozdrobnioną czekoladę, wymieszać 30s/obr.2, masę można przełożyć do innego naczynia
6. Nakładać masę przy pomocy łyżeczki, kulki układać na papierze w odelgłości 5 cm od siebie i delikatnie rozpłaszczać wilgotną dłonią
7. Ciastka piec w temp. 180 st. przez ok. 13 min., aż będą koloru złotobrązowego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz