3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PEŁNOZIARNISTE CIASTKA CZEKOLADOWE


Wydrukuj:
4

Składniki

PEŁNOZIARNISTE CIASTKA CZEKOLADOWE

  • 150 g gorzkiej czekolady 50-70%
  • 120 g miękkiego masła pokrojonego na kawałki
  • 100 g cukru trzcinowego lub 70 g ksylitolu
  • 1 jajko kurze
  • 200 g pełnoziarnistej mąki z samopszy (lub mąki orkiszowej)
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 szczypta soli
5

Przygotowanie

  1. 1. Rozgrzać piekarnik do temp.180 st., 2 blachy wyłożyć papierem do pieczenia
    2. Do czystego i suchego naczynia włożyć czekoladę połamaną na kawałki, nałożyć miarkę na pokrywę, rozdrobnić czekoladę 3s/obr.6, przełożyć do innego naczynia
    3. Do naczynia miksującego włożyć masło, cukier, jajko, na pokrywę nałożyć miarkę, wymieszać 1min 30 s/ obr.3
    4. Dodać mąkę, sodę, sól, wymieszać 30s/obr.4
    5. Dodać rozdrobnioną czekoladę, wymieszać 30s/obr.2, masę można przełożyć do innego naczynia
    6. Nakładać masę przy pomocy łyżeczki, kulki układać na papierze w odelgłości 5 cm od siebie i delikatnie rozpłaszczać wilgotną dłonią
    7. Ciastka piec w temp. 180 st. przez ok. 13 min., aż będą koloru złotobrązowego
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy