Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
- 500 g sera, typu włoskiego
 - 300 g mąki pszennej
 - 5 łyżek gęstej śmietany
 - 2 czubate łyżki Sody spożywczej
 - 4 jajka surowe
 - 1 łyżek spirytusu
 - 1 cukier wanilinowy
 - 1 litra oleju rzepakowego
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki włożyć do
"Blokada naczynia miksującego"  .Wyrabiać z kopystką 7 sek obr .5, a następnie 40 sek na 
"Ciasto" .Formować  kuleczki  wielkośći orzecha i smażyć na głębokim oleju.Osączyć na papierowym ręczniku.Podawać posypane  cukrem lub z musem pomarańczowym.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Mam pytanko jaki konkretnie to ma być ser?? mascarpone?