3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pączusie na twarogu sernikowym i serku waniliowym


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 150 g serka waniliowego homogenizowanego
  • 350 g twarogu sernikowego, typ jogurtowy np. President
  • 4 jajka cale
  • 500 g mąki pszennej, np. tortowa
  • 150 g cukru
  • szczypty soli do smaku
  • 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej do smażenia, pół małego garnuszka
  • cukier puder do posypania
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. 

    Do naczynia włozyć: twaróg sernikowy, serek homogenizowany i jajka i miksować 30 s. na obr.4.

    Nastepnie dodać mąkę, cukier, proszek i sól i mieszać 30 s na obr.4.

    Na rozgrzany olej wkładamy łyżeczką lub formujemy ręcznie kulki - wtedy mają ładny okrągły kształt (zmoczyć zimną wodą dłonie i uważać na pryskający olej) małą porcję ciasta i smażymy na średnim ogniu aby się ładnie zarumieniły i upiekły w środku ok. 5 min  

    Pączki posypujemy cukrem pudrem i rozkoszujemy się smakiem tmrc_emoticons.-)

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

oleju musi być pół garnuszka aby pączusie swobodnie pływały i nie dotykały bezpośrednio dna naczynia, w którym się smażą


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy