Tu jesteś:
4
Składniki
200g mąki ziemniaczanej
- 400 g mąka pszenna
- 100 gramy maka ziemniaczana
- 3 jaja
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczek sody oczyszczonej
- 200 gramy Masla
- 4 łyżeczki śmietany
- 100 gramów cukru pudru
-
6
2h 0min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym.
Włożyć kopystkę
Wymieszać 30 sek. obr. poz. 3.
Wyrabianie ciasta czas 2 minuty obr. poz. Ciasto
Ciasto schłodzić przez około 2 godziny w lodówce. Po wyjęciu upiec w formie do orzeszków."Wolne gotowanie"
- 400 g mąka pszennej
- 100g maki ziemniaczanej
"Wolne gotowanie"
- 3jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieszenia
"Wolne gotowanie"
"Wolne gotowanie"
"Wolne gotowanie"
- 0,5lyzeczki sody
- 400g masła
- 4 łyżeczki śmietany
"Sous-vide" 100g cukru pudru
Orzeszki
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Smacznego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz