thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
50 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 04/09/17

Składniki

  • 500 g twarogu
  • 500 g mąki pszennej
  • 120 g cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka sody spożywczej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka octu
  • 500 g oleju do smażenia, słonecznikowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć ser, rozdrobnić 20 s/obr. 7.
    2. Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem oleju, wyrobić 30 s/obr. 4.
    3. W garnku rozgrzać olej.
    4. Na obsypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na grubość 1 cm, szklanką wyciąć koła. W otrzymanych kołach szklanką o mniejszej średnicy wyciąć kolejne koła, tak aby powstały równe oponki. Usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Wyjąć łyżką cedzakową, następnie osuszyć na papierowych ręcznikach.
    5. Resztę ciasta zagnieść, rozwałkować i powtórzyć czynność.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Oponki

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?